UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-06-09 17:42

Piros ismét GS-trófeáért küzdhet

Piros Zsombor ismét döntőt játszhat junior Grand Slam-versenyen: a 17 éves teniszező az Australian Open januári megnyerését követően ezúttal a spanyol Nicola Kuhn oldalán, párosban jutott fináléba, a Roland Garroson. Az első kiemelt kettős 6-4, 6-4-re verte a Sam Riffice, Gianni Ross amerikai duót, a fináléban szintén egyesült államokbeli ellenféllel találkozik.

reb Azért nem akármilyen menetelés Piros Zsomboré 2017-ben. A 17 éves teniszező januárban döntőt játszott a rangos ausztráliai juniortornán, majd meglepetésre megnyerte az Australian Open korosztályos versenyét, most pedig, négy hónappal és sokezer kilométerrel arrébb döntőbe jutott a Roland Garroson.

pirosek01
pirosek01
A teljesítmény értékéből semmit sem von le, hogy most párosban tette meg. A küzdelmes első, majd a könnyed második kör után egyesben a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a torna negyedik kiemeltjének, így marad a páros. A páros, amelyre eredetileg nem is nevezett volna, ám a spanyol Nicola Kuhn még Magyarországon megkereste: mi volna, ha összeállnának? A két sokra hivatott tinédzser együtt ragadott ütőt, s a 32 között kétjátszmás meccsen kívül kétszer is szuperrövidítésben harcolta ki a továbbjutást. Ráadásul Kuhn a csütörtöki triplaterhelés után pénteken délelőtt szerény két és negyedórás meccsen búcsúztatta egyesben a junior-világelső szerb Miomir Kecsmanovicsot, majd szusszant egyet, és Zsombor oldalán ismét a vörös salakra pattant. Ezúttal a páros nem jutott el az idegek harcáig: az első szettben kétszer, a másodikban háromszor brékelte az amerikai Sam Riffice, Gianni Ross párost, s bár a riválisnak is voltak lehetőségei elvenni az első kiemelt adogatását, Pirosék hetven perc alatt 6-4, 6-4-gyel megszerezték a győzelmet. Szombaton ugyancsak amerikai páros, a Vasil Kirkov, Danny Thomas duó ellen koronázhatják meg a párizsi viadalt (ráadásul Kuhn egyesben is a csúcsra érhet). További korosztályos híreink TENISZBEN a sportági aloldalon.