UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-06-10 19:45

Roncsderbi Salzburgban

A TCR International Series salzburgi állomásán mindkét magyar fiatal versenyző komolyan összetörte az autóját a szabadedzésen, de szerencsésen megúszták a komoly balesetet. Remélhetőleg a pénteken bukó Tassi Attila mellett a szombaton karambolozó Ficza Ferenc is rajthoz állhat a vasárnapi futamokon.

L. G. Rájár a rúd a fiatal magyar autóversenyzőkre mostanában. Azt követően, hogy Keszthelyi Vivien (16) az Audi TT-kupa Nürburgringen megrendezett futamán úgy ütközött riválisával, hogy kórházba került, a TCR International Series ötödik, salzburgi állomásán Tassi Attila (17) és Ficza Ferenc (20) is összetörte az autóját a szabadedzésen.

Tassi Monza
Tassi Monza
A M1RA színeiben versenyző Tassi Attila pénteken bukott jókorát, elég ijesztően festett a szalagkorlátba csapódott autója. Szerencsére, megúszta komolyabb sérülés nélkül az esetet, a kocsiról ugyanez már nem volt elmondható. Mivel a motortér gyakorlatilag eltűnt, biztossá vált, hogy ezzel az autóval Attila már nem versenyez a hét végén. „A leggyorsabb kanyarban történt a baleset, ahová kétszázötven kilométeres tempóval érkezünk. Ahogyan elfordítottam a kormányt, szokatlanul viselkedett az autó hátulja, kétszer is korrigálnom kellett, hogy megfogjam a kocsit, de mire egyenesbe hoztam, még mindig kétszázas tempónál, lecsúsztam a pálya poros, bal szélére. Ott újra megcsúszott az autó, és a szalagkorlátba csapódtam. Nagyon rossz volt látni az autót összetörve... Szerencsére, én jól vagyok, a bal lábam fáj csak kicsit egy ütéstől, de szívem szerint már holnap visszamennék a pályára” – tette közösségi oldalán a szerencsés kimenetelű balesetről a magyar pilóta. Mivel a WTCC-ben éppen nem rendeztek futamot, a csapattulajdonos Michelisz Norbert is Monzában tartózkodott. Talán ő is kellett ahhoz, hogy lázas munkával, néhány óra alatt sikerült csereautót szerezni, így Attila a szombaton megrendezett, második szabadedzésen már újra a volán mögött ült. Ekkor történt a mezőny másik magyar versenyzőjének, a Zengő Motorsport színeit képviselő Ficza Ferencnek a balesete.
Ficza Monza
Ficza Monza
A helyzet kísértetiesen emlékeztetett Attila előző napi esetére, azzal a különbséggel, hogy Ficza oldalról kapta el a falat. Ő is jobban megúszta az ütközést, mint az autója, bár a hátát és az oldalát fájlalta, ezért kórházba vitték kivizsgálásra. Csupán bordazúzódást állapítottak meg, így ki is engedték. Természetesen vasárnap rajthoz állna mindkét futamon, bár ezzel a kellemetlen sérüléssel ülni is nehéz, nemhogy vezetni, és még az autóját is össze kellene legózni holnapig. „Az én hibám volt, talán a karrierem során még soha nem hibáztam ekkorát. Egy pillanattal később fordítottam el a kormányt, lecsúsztam a pálya poros részére, attól kezdve pedig úsztam az árral. A kocsi eléggé összetört, nekem is még vannak fájdalmaim, de azt mondta a doki, hogy holnapra eltűnnek. Remélem, el tudok indulni a futamokon” – adott tájékoztatást állapotáról közösségi oldalán Ficza Ferenc. Amennyiben ő is és az autó is rendben lesz, a bokszutcából a többiek után eredhet a vasárnapi két futamon. Tassi Attila megmutatta, hogyan kell visszaülni a lóra: az időmérő edzésen a pillanatok alatt összerakott és beállított csereautóval a negyedik helyen zárt. Példája erőt adhat Ficza Ferencnek is.