UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-06-11 18:12

Bukás után dobogó

Tassi Attila (17) pénteki balesete után a második futamon a második helyen ért célba a TCR International Series salzburgi versenyhétvégéjén. Ficza Ferenc (20) balesetét követően nem indult, csapatával már a jövő heti, magyarországi futamra koncentrál.

L. G. A TCR International Series első salzburgi versenyének rajtrácsán csak az egyik magyar fiatalt láthattuk, a szombati szabadedzésen bukott Ficza Ferenc (20) autóját ugyanis nem lehetett rendbe hozni egy nap alatt. A Zengő Motorsport úgy döntött, mielőbb hazaszállítja az alaposan károsodott kocsit, és minden energiáját a jövő hét végi, Hungaroringen esedékes versenyre koncentrálja.

M1RA
M1RA
Tassi Attila (17), aki pénteken szenvedett balesetet, a mezőny végéről indult az autócseréje miatt. A M1RA pilótája jó rajttal gyorsan a huszadikról a tizenharmadik helyre jött fel, és mire a nyolcadik körben bejött a safety car, már a pontszerző, tizedik helyen haladt. A biztonsági autóra bukás miatt volt szükség, a WTCC-bajnok Rob Huff pont ott dobta el a vasat, ahol korábban Tassi és Ficza is kicsúszott. A versenynek a tizenhatodik körben újabb baleset vetett véget idő előtt, a piros zászló lengetésekor Tassi Attila a kilencedik helyen haladt, így pontokkal gyarapodott. A második, fordított rajtrácsos versenyen Tassi a hatodik helyről indulva pillanatok alatt felért a másodikra, amit sikeresen megvédett a verseny hátralévő részében, még az újabb biztonsági autós szakasz sem zavarta meg. A M1RA ráadásul kettős győzelmet ünnepelhetett, a futamot ugyanis Tassi csapattársa, Roberto Colciago nyerte meg. A szezonban másodszor fordult elő ez Michelisz Norbert csapatával, aki a helyszínen drukkolta végig a versenyt. A csapatversenyben fölényesen vezet a M1RA 222 ponttal, egyéniben Tassi Attila 98 ponttal a negyedik helyen áll. A sorozat következő állomása egy hét múlva a Hungaroringen lesz.