UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-06-11 15:08

Újra a világ tetején

Remek színvonalú mérkőzésen Anglia nyerte a dél-koreai U20-as labdarúgó-világbajnokságot. A fináléban Calvert-Lewin egyetlen gólja döntött Venezuela ellen, a bronzérmet az olaszok szerezték meg.

UP-info Hosszú ideje sikertelen országok csatáját hozta a dél-koreai U20-as labdarúgó-világbajnokság döntője, a kérdés az volt, Anglia vagy Venezuela vet véget saját átkának.

Anglia 1966 után nyert újra világbajnokságon Forrás: FIFA
Anglia 1966 után nyert újra világbajnokságon Forrás: FIFA
A mérkőzést az angolok kezdték nagyobb tempóban, több lehetőségük volt, a 10. percben pedig akár a vezetést is megszerezhette volna a jobb oldalon kilépő Solanke, nyolc méterről rosszul találta el a labdát, Farinez pedig védeni tudott. A 21. percben újabb esélyt szalasztott el az európai együttes, Lookman 18 méteres lövését a venezuelai kapus bravúrral hárította. Nem sokkal később szinte a semmiből szerezhették volna meg a vezetést a dél-amerikaik: Lucena negyvenméteres szabadrúgásakor Woodman nagyon messze helyezkedett a kapujától, így nem rajta múlott, hogy a kapufára hulló lövésből nem született gól. A vezető gólt viszont a szigetországiak lőtték: felívelt szabadrúgás után Calvert-Lewin csapott le a labdára, elsőre még hibázott, a kipattanót viszont előtte Farinez mellett. (0-1) A második játékrészt talán még az elsőnél is nagyobb iramban kezdték a csapatok, a venezuelaiak előtt több esély is nyílt, az 52. percben az egy perccel korábban csereként beállt Soteldo tálalt remekül a kiugró Cordova elé, ő viszont az angol kapusba lőtte a labdát. Nem sokkal később Onomah 25 méteres bombája csaknem eldöntötte az összecsapást, a labda ugyanakkor az angolok pechére kifelé pattant a felső lécről. A 74. percben a legnagyobb esélyüket is elrontották a dél-amerikaiak: az igencsak vitatható tizenegyest Peneranda középre lőtte, a visszanyúló Woodman pedig védeni tudott. Ezt követően ugyan még becsülettel próbálkozott Venezuela, a görcsös támadások azonban nem vezettek eredményre. A hosszú sikertelenséget tehát az egész tornán remekül teljesítő Anglia törte meg az összképet figyelembe véve teljesen megérdemelten. A bronzérmet Olaszország szerezte meg Uruguay ellen: 0-0 után 11-esek döntöttek, és a párbajt 4-1-re az olszok nyerték..

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, DÖNTŐ VENEZUELA–ANGLIA 0-1 (0-1) Szuvon, World Cup Stadium. V.: Kuipers (holland) Venezuela: Farinez – R. Hernandez, J. Hernandez, Ferraresi, Velasquez Reyes – Lucena, Herrera – Cordova, Chacon (Soteldo 51.), Penaranda – Pena. Szövetségi kapitány: Rafael Dudamel. Anglia: Woodman – Kenny, Tomori, Clarke-Salter, Walker-Peters – Cook, Onomah – Dowell, Solanke, Lookman – Calvert-Lewin. Szövetségi kapitány: Paul Simpson. Gól: Calvert-Lewin a 35. percben

 További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN  a sportági aloldalunkon.