UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-06-12 18:49

Duplázó bajnokok

A fiúk között a Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino, a lányok mezőnyében a Felsőváros Székesfehérvár nyerte meg az országos serdülőbajnokságot, mindkét együttes a második bajnoki címét szerezte a korosztályos hatos döntők során.

L. G. A korosztályos röplabda-bajnokságok hatos döntője közül utolsóként a serdülőkét rendezték meg, a tornának Dunaújváros adott otthont a hét végén. A Buzek Lászlóról és Szalayné Sebők Éváról elnevezett országos serdülő bajnokság végjátéka színvonalas mérkőzéseket hozott. A fiúk csoportkörében meglehetősen egyoldalú összecsapásokat láthattunk, egyetlen kivétellel az összes mérkőzés három szettben dőlt el, és a kivételt képező Szolnok–Pénzügyőr találkozó is 3-1-gyel zárult. Az A csoportban a Dunaferr SE, a B csoportban pedig a Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino végzett az élen, és készülhetett a másnapi elődöntőre. A középdöntő két összecsapása teljesen eltérően alakult: a Szolnok simán, három játszmában nyert a Pénzügyőr ellen, a Szolnok azonban ötszettes csatában, hátrányból fordítva tudta csak legyűrni a Sümeget. Az elődöntőkben megismétlődött a forgatókönyv, a Kaposvár 3-0-ra győzött a Szolnok ellen, a címvédő Kecskemét pedig gigászi csatában, kétszettes hátrányból felállva, 3-2-ra múlta felül a házgazda Dunaferrt.

OSB
OSB
A helyosztók komoly izgalmakat hoztak, az ötödik helyért a Pénzügyőr kétszettes előnyt leadva végül 3-2-re nyert a Sümeg ellen. A bronzérmet a Szolnok szerezte meg, miután szintén 3-2-re győzött a vendéglátó Dunaferr ellen. A fináléban az első szettet a Kaposvár, a másodikat a Kecskemét nyerte, attól kezdve azonban a kaposváriak akarata érvényesült, akik 3-1-re győztek, és elhódították a bajnoki címet. A KRA ezzel a juniorbajnokságot követően a második aranyérmét szerezte az évadban. A lányok küzdelme az A csoportban körbeveréssel ért véget, amelyből a Nyíregyháza jött ki a legjobban, így készülhetett az elődöntőre. A B jelű triót magabiztosan nyerte a Felsőváros Székesfehérvár, amely a Békéscsabát ötszettes csatában, a Gödöllőt viszont három játszmában múlta felül. A középdöntőben a Békéscsaba a csoportkörben elszenvedett két vereséget követően összekapta magát, és 3-1-re felülmúlta a Balatonfüredet. A másik mérkőzés hatalmas csatát hozott, a Gödöllő és az UTE két órán át gyűrte egymást, a hullámzó színvonalú találkozót végül az újpestiek nyerték 3-2-re. Az elődöntők egyaránt négy szettben dőltek el, a Székesfehérvár a Békéscsabát, a Nyíregyháza az UTE-t verte 3-1-re. A helyosztók forgatókönyve ugyanaz volt, mint a fiúk esetében. Az ötödik helyért és a bronzéremért ötszettes csatát vívtak a csapatok, előbbiért a Gödöllő a Balatonfüredet, utóbbiért a Békéscsaba az UTE-t múlta felül 3-2-re. A döntőben a fehérváriaké volt az első szett, a nyíregyháziaké a második, onnan kezdve azonban tarolt a Felsőváros, és 3-1-re megnyerte a mérkőzést. A Székesfehérvár a gyermekbajnokság után a serdülők között is aranyérmet szerzett. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

ORSZÁGOS SERDÜLŐBAJNOKSÁG, HATOS DÖNTŐ, DUNAÚJVÁROS Végeredmény Fiúk: 1. Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino, 2. Kecskeméti Sportiskola, 3. Szolnoki RKSI, 4. Dunaferr SE, 5. Pénzügyőr SE, 6. Sümegi RE Leányok: 1. Felsőváros Székesfehérvár, 2. Nyíregyháza, 3. Békéscsabai RSE, 4. UTE, 5. Penta-Gödöllői RC, 6. Szent Benedek-Balatonfüred