UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-06-12 16:13

Oroszóra Fehérváron

Az A divíziós Európa-bajnokságra készülő U20-as női kosárlabda-válogatott lejátszotta első két felkészülési mérkőzését Székesfehérváron: az első csatát a mieink, a másodikat az oroszok nyerték.

L. G. Ahogyan arról helyszíni riportunkban beszámoltunk, az U20-as kosárlabda-válogatottak megkezdték a felkészülést a nyári Európa-bajnokságra. A lányok a hét végén már mérkőzéseket is játszottak a szövetség székesfehérvári edzőcsarnokában, mindkét találkozón az oroszok korosztályos együttese volt az ellenfél.

Kuttor Enikő 3
Kuttor Enikő 3
A szombati összecsapást az oroszok kezdték jobban, de a magyar válogatott gyorsan utolérte ellenfelét, és a nagyszünetre már tízpontos előnyt harcolt ki (39-28). A harmadik negyed nem a védekezésről szólt, előbb az oroszok visszavették a vezetést, majd Cziczás László csapata játszott remekül. A záró negyed kiegyenlített játékot hozott, a magyar válogatott összességében magabiztosan, 85-68-ra győzött. A szakmai stáb szépen elosztotta a perceket, huszonöt percnél többet senki nem töltött a pályán. Öt játékos is elérte a tízpontos határt: Bach Boglárka (10), Studer Ágnes (12), Török Ágnes (12), Kuttor Enikő (13) és Aho Nina (15) is szépen termelt. Ami rendkívül biztató, hogy a lepattanócsatát döntetlenre hozta a magyar válogatott (39-39). A második mérkőzésen az első félidő hasonlóan alakult, mint egy nappal korábban: az oroszok kezdtek jobban, aztán a magyar válogatott átvette a vezetést. A nagyszünet után már más lett a találkozó arculata, az oroszok kívülről megszórták válogatottuknat, a szoros végjátékot pedig a triplaesőnek köszönhetően meg is nyerték, így visszavágtak a szombati vereségért. A 73-67-es orosz győzelem mindenesetre nem a világ vége, főleg felkészülési mérkőzésen. Cziczás László együttese a hét végén Franciaországban lép pályára, ahol három mérkőzést is játszik a házigazdával. Mivel a francia válogatott a magyarok csoportellenfele lesz az Európa-bajnokságon, értékes tapasztalatokat szerezhet mindkét válogatott.