UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-06-15 19:36

„Halálcsoport” az U21-es Európa-bajnokságon

Az angolok és a svédek mérkőzésével kezdődik pénteken Lengyelországban az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott nem jutott el az eseményre, amelyen már a csoportkörben is komoly izgalmak várhatóak, mivel a rendező, a címvédő és a kétszeres bajnok ugyanabba a négyesbe került.

UP-info Pénteken kezdődik a lengyelországi U21-es Európa-bajnokság tizenkét ország válogatottjának a részvételével. Három csoportba osztották a csapatokat, az első helyezettek, valamint a legjobb második jut közvetlenül az elődöntőbe, a többi együttes kiesik.

Az angolok az U20-as vb után az U21-es Európa-bajnokságon is nagyot alkotnának
Az angolok az U20-as vb után az U21-es Európa-bajnokságon is nagyot alkotnának
A kétévente megrendezett viadalra Magyarország nem jutott el, selejtezőcsoportjában csak az ötödik helyen végzett, és mindössze Liechtensteint tudta megelőzni. Sőt mérkőzést is csak hármat nyert: kettőt a miniállam ellen és Görögországgal szemben hazai pályán (sem Albánia, sem Izrael ellen nem győzött a csapat). A kijutó válogatottak közül Macedónia számít meglepetéscsapatnak. A délszláv együttes a felnőttek között még soha sem járt Eb-n, az idei U21-es kontinensviadal selejtezőcsoportját viszont simán megnyerte, megelőzve Franciaországot és Ukrajnát. Az Európa-bajnokság „halálcsoportjának” kétségkívül az A jelű négyes számít: a kétszeres bajnok Anglia, a címvédő Svédország és a rendező Lengyelország mellett még Szlovákiát sorsolták ide. Ugyanakkor a többi kvartettre sem lehet panasz: a B csoportban portugál-spanyol, a C-ben német-olasz összecsapást is rendeznek. Az első csoportmeccseket pénteken játsszák, a nyitómeccs a svéd-angol találkozó lesz, a döntőt két hét múlva, május 30-án rendezik Krakkóban. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG A résztvevők A csoport: Szlovákia, Anglia, Lengyelország, Svédország B csoport: Spanyolország, Portugália, Szerbia, Macedónia C csoport: Dánia, Németország, Olaszország, Csehország