UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-06-17 12:46

Czipó Vivien negyedik Eb-aranya

Negyedik Európa-bajnoki címét is megszerezte Czipó Vivien az olaszországi soft-Eb juniorversenyén. A korábban szintén kontinensbajnok dartsozó, Neumajer Kitti a tizenharmadik helyen végzett, míg a fiúk mezőnyében Nagy Márk ötödik, Varga Viktor kilencedik lett.

Bruckner Vince Az olaszországi Caorléban megrendezett soft darts Európa-bajnokság utolsó napján a felnőttben szerzett aranyérmek után a juniorversenyen is szép magyar siker született: Czipó Vivien U18-as Európa-bajnok.

Czipó Vivien esélyeshez méltó módon szerzett Európa-bajnoki címet Olaszországban Fotó: Ziegenhám Medárd
Czipó Vivien esélyeshez méltó módon szerzett Európa-bajnoki címet Olaszországban Fotó: Ziegenhám Medárd
A rangosabb steel szakágban csapatban már három Eb-aranyat szerzett, 16 éves versenyző ezúttal a nála két évvel idősebbeket is felvonultató juniorkorosztályban végzett az első helyen. A roppant erős mezőnyben török versenyzőt győzött le a döntőben, így immár három arannyal büszkélkedhet a korosztályos világversenyekről. A viadalon a szintén dicséretes tizenharmadik helyen zárt a korábban két Európa-bajnoki címet szerzett Neumajer Kitti. A steel utánpótlás szövetségi kapitány, Ziegenhám Medárd is elégedetten értékelte tanítványai teljesítményét: „Vivientől vártuk a jó eredményt, a verseny esélyesének számított, a nehézség az volt, hogy meg is kellett nyernie az éppen soron következő meccseket, de szerencsére jól kezelte a helyzetet. Kittire is nagyon büszke vagyok, ugyanis ha valaki tizenharmadik Európában, az igazi teljesítmény." A juniorfiúk mezőnyében sem volt ok a szégyenkezésre, a lányokhoz hasonlóan az egyre inkább a nemzetközi élmezőnybe tartozó fiatalok remekül szerepeltek, nem sokkal maradtak le a dobogóról, Nagy Márk az ötödik, Varga Viktor a kilencedik helyen végzett. Czipó Vivien a felnőttek között elindult még az úgynevezett tripla mix csapatban is: a versenyszámban Takács Gábor és Kovács Patrik oldalán a tizenhetedik helyen végzett. Viszont továbbra sem pihennek az utánpótlás-korosztályok legjobbjai. Már úton vannak hazafelé, és gőzerővel készülnek az idei főversenyre, a júliusi steel Európa-bajnokságra. A svédországi viadal előtt június végén Tolnára vonul edzőtáborba a csapat, utána pedig Bécsben vesz részt Világ Kupa-versenyen. További korosztályos hírek DARTSBAN sportági aloldalunkon.