UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-06-17 09:06

MásodVirágzás

Hogy lánya, Nagy Adrienn nevezhessen a párosversenyre, Csurgó Virág 17 év szünet után ütőt ragadott, és profi teniszversenyen lépett pályára. A világranglista 160. helyéig jutott sportolót alaposan meglepte, hogy nemcsak játékokat, hanem meccset is nyert a 16 éves Adrival: a kettősnek a negyeddöntő jelentette a végállomást.

reb Szokatlan párosra lehettek figyelmesek, akik a Hódmezővásárhelyen zajló, 60 ezer dollár összdíjazású női teniszverseny eredményeit böngészték. A 16 éves, a junior-világranglistán jelenleg 158. Nagy Adrienn édesanyja, az 1972-es születésű Csurgó Virág oldalán lépett pályára párosban. Az első körben az anya-lánya duó 6-1, 6-0-ra verte az Ewa Duda, Eszter Maszuri lengyel, izraeli kettőst, míg a második fordulóban 2 óra 19 perces csatában 6-7, 7-6, 10-7-re kapott ki a Kotomi Takahata, Prarthana G. Thombere japán, indiai, első kiemelt kettőstől. Az őket búcsúztató páros egyébként megnyerte a tornát.

csurgo_nagyadri
csurgo_nagyadri
„Tavaly, talán éppen Hódmezővásárhelyen fordult elő, hogy bár Adri szeretett volna párosban indulni, nem akadt társa: a felnőttek még nem ismerték, nem vállalták partnernek – kezdi az atlantai olimpián 9., a világranglistán a 160. helyig jutó Csurgó. – Amikor nem telik meg a főtábla, voltaképpen bárki nevezhet, és elhatároztam, legközelebb, ha más nem, én indulok vele.” A „legközelebb” a héten érkezett el: Nagy Adrienn eredetileg Pirok Alexával (20) nevezett volna, csakhogy a társ öt perccel a határidő lejárta előtt jelezte, annyira fáj a keze, hogy képtelen játszani (később az egyesmeccstől is visszalépett). „A jelentkezés feltételének számító regisztrációs számot még tavaly megcsináltattam, így nem jelentett problémát, hogy Adri párjául szegődjek. Régóta rágta a fülemet, hogy játsszunk egyszer együtt, egyébként is imád párosban szerepelni. Mindketten nagyon feldobottak lettünk a lehetőségtől, ráadásul kegyes volt hozzánk a sors a jó sorsolással. Ettől függetlenül csak annyit reméltem, hogy nyerünk néhány játékot.” A néhánynál többet húztak be, hiszen ugyebár az első körben győztek, és a másodikban is nagyon megszorongatták a végül tornagyőztes párost. „A második meccsen nagyszerűen teniszeztünk, elsősorban persze Adri. Tizenhét éve nem játszottam, mondtam is neki, az öreganyja mellett többet kell vállalni. Az utolsó pontokra mentálisan elfáradt, három meccslabdánk is volt, onnan kaptunk ki, de nincs hiányérzet, jó élményt jelentett a közös játék.” A folytatás nem valószínű, mint Csurgó megjegyezte, a negyeddöntős összecsapás másnapján alig bírt felkelni az ágyból. Ráadásul a lánya kapott néhány világranglistapontot, így a folytatásban talán bátrabban választják őt társnak a felnőttek. „Jelen állás szerint egyszeri és megismételhetetlen páros volt a miénk.” További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalon. A sportág egyik ígéretének számító Nagy Adriennről a honlapunk által készített, az M4 Sporton látható, Jövünk utánpótlás-magazin forgatott portrét.