UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-06-17 14:19

Mondd, te kit választanál?

Száz gyerek részvételével tartották az MLSZ idei kiválasztó táborát. Az eseményre a legtehetségesebb U14-es labdarúgók kaptak meghívást, akiket az idei teljesítményük alapján választottak ki a tehetségközpontok edzői.

UP-info Két napon át az ország száz legtehetségesebbnek vélt U14-es futballistája kapott lehetőséget arra, hogy bizonyítson az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozó szövetségi edzőknek. A Telkibe érkezett játékosokat a szövetségi alkalmazottak, illetve a tavaly indított tehetségközpontok edzői választották ki; az ország négy régiójából 25-25 fős csapatok vettek részt a táborban. A gyerekek 2x30 perces mérkőzéseket játszottak egymással, őket figyelték az MLSZ trénerei a pálya széléről.

A száz legtehetségesebb U14-es focista bizonyíthatott kedden és szerdán Telkiben Forrás: mlsz.hu
A száz legtehetségesebb U14-es focista bizonyíthatott kedden és szerdán Telkiben Forrás: mlsz.hu
„A szövetségi edzők egyik fele egy-egy posztért felelt a kiválasztón, kiemelten figyelve az adott pozícióban futballozó játékosokat, míg a másik társaság átfogóan figyelte a csapatokat”mondta az mlsz.hu-nak Németh Antal szövetségi edző. – Minden régióscsapat három mérkőzést játszott, a meccsek után pedig az edzők összeültek, és megfigyeléseik , valamint a tehetségközpontokban dolgozó kollégák visszajelzései alapján kialakítják azt a keretet, amelynek tagjai a nyár második felében már az U15-ös válogatott tagjaként érkeznek Telkibe.” A tehetségközpontok 2016 elején kezdték meg működésüket azzal a céllal, hogy a legtehetségesebb hazai gyerekek egységes, minőségi képzést kapjanak, és 15 éves korukra birtokában legyenek azoknak a technikai, taktikai és fizikai készségeknek, amelyek a korosztályos válogatottban való szerepléshez szükségesek. „A gyerekeket óriási bizonyítási vágy fűtötte, néhányan az elején még kicsit túlizgulták a dolgot, de a folytatásban elmúlt a lámpaláz, és mindenki megmutatta a valós tudását. Sok tehetség felhívta magára a figyelmet, és az is szembetűnő volt, hogy a tehetségközpontokban végzett munka hatására valamennyi csapat taktikusan, fegyelmezetten focizott, megvalósították azokat a játékelemeket, amelyeket az elmúlt időszakban, az egységes képzés során elsajátítottak – tette hozzá Németh. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.