UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-06-19 09:04

Póló, nyár

Harmincnégy hazai egyesület szervez ingyenes nyári vízilabdatáborokat a Póló Nyár 2 program keretében a tizennégy éven aluli, a sportág iránt érdeklődő gyerekek számára. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok megszeressék a vízilabdát.

UP-info Nagyszerű lehetőség előtt állnak június második felében a vízilabda iránt érdeklődő fiatalok: a hazai szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség közösen elindítja a Póló Nyár 2 elnevezésű programot, melynek keretében három hétig ingyenes vízilabdatábort tart a gyerekeknek.

Harmincnégy egyesület csatlakozott a Póló Nyár 2 elnevezésű programhoz Fotó: Madar Dávid
Harmincnégy egyesület csatlakozott a Póló Nyár 2 elnevezésű programhoz Fotó: Madar Dávid
A kezdeményezéshez 34 hazai egyesület csatlakozott, amelyek egy, két vagy három hétig várják a 14 év alatti érdeklődőket, összesen 2400 gyereket. Egy turnusban maximum harminc fiatal vehet részt, és kifejezetten várják azokat is, akik még nem próbálták ki a sportágat: akár a nulláról is lehet kezdeni. A foglalkozásokon napi kétszer másfél órában medencében ismertetik meg a jelentkezőket a sportág alapjaival, mint például a labdakezelés, amellett csoportos feladatok és rengeteg játék vár a résztvevőkre. Két órában pedig a medencén kívüli edzések lesznek, amelyek szintén segítenek megismerni a vízilabdát. A program legfontosabb célja, hogy a gyerekek minél többet játszanak, élvezzék a nyári szünetet, és ha tetszett nekik a sportág, akkor keressék fel a hozzájuk legközelebbi vízilabda-egyesületet. További információk a programról ITT. További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.