UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-06-20 17:26

Hazai erőfelmérő

A felnőtt vízilabda-válogatott mellett a juniorcsapat is medencébe száll a BENU-kupán, utóbbiak az oroszokkal, a görögökkel és az olaszokkal mérkőzhetnek meg Budapesten. Horkai György együttese a sérülések miatt még nem teljes, a felkészülés körülményei viszont szinte tökéletesek.

Bruckner Vince Már javában zajlik a junior vízilabda-válogatott felkészülése az augusztusi, belgrádi világbajnokságra. Horkai György együttese nemrég tért haza a miskolctapolcai edzőtáborból, ahol a kapitány elmondása szerint kitűnő körülmények között dolgozhattak. Ugyanakkor nincs megállás, kedden indul a tavalyi korosztályos Európa-bajnokságon csupán a hetedik helyen végző csapat Zágrábba, ahol a horvát válogatottal készülhet együtt.

Nagy Ádám felépülésén sok múlhat az augusztusi junior vb-n Forrás: vlv.hu
Nagy Ádám felépülésén sok múlhat az augusztusi junior vb-n Forrás: vlv.hu
A legújabb hírek szerint pedig a júliusi, felnőtt vb-re hangoló BENU-kupán július 7-9-én a juniorok is szerepelnek: három világklasszis együttes ellen szállhatnak vízbe a magyar fiatalok. Először az orosz, majd a görög, végül pedig az olasz együttes ellen játszik a Horkai-csapat, amely a kapitány szerint igazi erőfelmérő lehet a válogatottnak az augusztusi esemény előtt. További tapasztalatszerzési lehetőséget ad az együttesnek, hogy a háromnapos viadal előtt a korábban megérkező olaszokkal közösen dolgozhatnak. A lehetőségek tehát szinte tökéletesek, ugyanakkor mégsem lehet maradéktalanul elégedett a kapitány, mivel egyelőre erősen hiányos csapattal készülhet. A húzóemberek közül Manhercz Krisztián a felnőttválogatottal edz, Nagy Ádám vállműtétje után még nem áll készen a játékra, és az utóbbi időben Fekete Gergő és Biros Barnabás is vállsérülésessel bajlódott. Horkai szerint a jövőben szorosabb együttműködésre van szükség a klubokkal, hogy az ilyen jellegű problémákat el tudják kerülni. Ugyanakkor, ha a sérültek felépülnek, és teljes lesz a csapat, komoly esélyekkel utazhat akár a belgrádi világbajnokságra is.

A JUNIORVÁLOGATOTT VB-KERETE Kapusok: Vogel Soma (FTC), Csiszár Boldizsár (Eger), Vértes Dániel (UVSE) Mezőnyjátékosok: Nagy Ádám (OSC), Lukács Dorian (Miskolc), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Kókai Tibor (Szentes), Zerinváry Lóránd (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Teleki András (KSI), Simon Henrik (Vasas), Fekete Gergő (Debrecen), Manhercz Krisztián (Szeged), Szatmári Kristóf (Szolnok), Biros Barnabás (Eger), Sugár Péter (BVSC), Baksa Benedek (UVSE).

BENU-KUPA, NEMZETKÖZI JUNIOR VÍZILABDATORNA Budapest, BVSC-uszoda Július 7., péntek: 14.30: Olaszország–Görögország 20.30: MAGYARORSZÁG–Oroszország Július 8., szombat: 14.00: Oroszország–Olaszország 16.00: MAGYARORSZÁG–Görögország Július 9., vasárnap: 13.45: MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 15.30: Görögország–Oroszország

 További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN sportági aloldalunkon.