UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-06-21 18:13

Koppenhága (is) kapitulált

A Csata DSE leány serdülőcsapata komplett korosztályos válogatottakat legyőzve, veretlenül nyerte meg a hagyományos koppenhágai U15-ös kosárlabdatornát. Az idehaza egyeduralkodó együttesnek úgy fest, külföldön sincs ellenfele saját korcsoportjában.

Lakner Gábor A korosztályos kosárlabda-bajnokságok nemrég véget ért évadának talán legnagyobb meglepetését a Csata DSE leány serdülőcsapata okozta. Tursics Krisztián együttese amellett, hogy veretlenül nyerte meg a serdülőbajnokságot, a komolyabb terhelés érdekében elindult egy korcsoporttal feljebb, a kadetek között is. Már arra is sokan felkapták a fejüket, hogy a Csata B a két-három évvel idősebbek között az országos főtáblára jutott, a történet azonban még messze nem ért véget ezzel. A csikócsapat játszi könnyedséggel jutott el a nyolcas döntőig, ahol aztán bronzérmet nyert – csupán a Csata A és a bajnok Vasas tudta megelőzni.

Csata DSE Koppenhága
Csata DSE Koppenhága
A hazai küzdelmek lezárása után a Csata DSE serdülői Koppenhága felé vették az irányt, ahol rangos nemzetközi tornán vettek részt. A tizedik alkalommal megrendezett viadalon, a Copenhagen Invitational-en tizenhat U15-ös együttes, köztük tíz korosztályos válogatott vett részt. A Csata DSE kizárólag az utóbbiakkal találkozott, mégis veretlenül nyerte meg a tornát. A magyar klubcsapat a csoportkörben a svéd válogatottat 90-54-re, a finneket 92-60-ra, az izlandiakat pedig 86-48-ra múlta felül. A csoportgyőzelem elődöntőt ért, ahol a hollandokat 71-44-re ütötte ki a kék-fehér alakulat. A döntőben következett a legnagyobb különbségű siker, a dánokat 87-35-re verte a Csata, amelynek – a jelek szerint – nem csak idehaza, hanem a kontinensen sincs jelenleg ellenfele saját korosztályában. „Szerettünk volna szoros mérkőzéseket játszani, hiszen azokon lehet igazán fejlődni. Az erőnket és a felkészültségünket mutatja, hogy ez aztán egyszer sem sikerült – mondja honlapunknak a csapat edzője, a mindössze 24 esztendős Tursics Krisztián. – Ezzel együtt hasznos volt a torna, a lányok világot láttak, különböző stílusokkal találkoztak a pályán, új impulzusok érték őket. A csapat tagjai közül többen készülnek a korosztályos Európa-bajnokságra, most ők is felmérhették, hol tartanak nemzetközi szinten. Fizikailag elég megterhelő volt a feladat, mégiscsak öt meccset játszottunk három nap alatt.” A körülmények nagyszerűek voltak Koppenhágában, ahol olyan komplexumban játszották a serdülőtornát, aminek idehaza nincsen párja, és ez csak az egyik volt a környék hat hasonló csarnoka közül. „A lányok szuperül érezték magukat, tudásuk legjavát nyújtották, elképesztően jól játszottak. Minden mérkőzést domináltak az elejétől a végéig. Teljes mértékben elégedett vagyok velük, elvégre mégiscsak válogatottakat győztünk le klubcsapatként. Mi, edzők azért továbbra is keressük a lehetőséget Európa-szerte, hogy kiegyenlített meccseket vívjunk, hiszen ezáltal fejlődhetnek még tovább a játékosok.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

A tornagyőztes Csata DSE Orosz Zsófia, Pánczél Ilona, Dénes Anna, Rakita Lili, Krasovec Lili, Telegdy Zsófia, Boros Júlia, Várszegi Réka, Madár Eszter, Habling Lara. Edzők Tursics Krisztián és Pálvölgyi Anett