UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2017-06-23 11:23

Aranyos kajakos

Három első hellyel a húszéves Takács Tamara volt a legeredményesebb a szegedi, első világ- és Európa-bajnoki válogatón. A Vasas SC kajakosa 500 méteren egyéniben, illetve a klubtársával, Vad Ninettával elsőként ért a célba, és K–1 1000 m-en is felállhatott a dobogó tetejére. Ezek talán az új kajakkirálynő első, nagy lépései voltak?

Kovács Máté A szegedi Maty-éren rendezett első, világ- és Európa-bajnoki válogatón sem talált legyőzőre a Vasas 20 éves kajakosa, Takács Tamara, így továbbra is veretlen a hazai mezőnyben. „Nyugodt voltam és bíztam magamban” – nyilatkozott a szövetség honlapján. Nagyon jó volt itthon, az erős hazai mezőnyben versenyezni, tette hozzá. A legendás mester, Fábiánné Rozsnyói Katalin így vélekedett a tanítvány teljesítményéről: „A sikerének az a titka, hogy nagyon akar. Sokszor vissza kell fogni az edzéseken, mert többet akar vállalni, mint amennyi a feladat. Rengeteget számít, hogy amikor hozzám került, fiúkkal edzett, gyakorlatilag az ő hátukon jutott el idáig. Olyan állóképességet szerzett, amelyre most nagyon jól lehet építkezni.”

A csütörtökön elkezdődött U23-as Eb-n a sűrű programra való tekintettel Tamara nem indult, de három hét múlva már újra vízre szál a második válogatón, egy héttel később pedig már a plovdivi Eb-n bizonyíthat. „Remélem, mindhárom ötszázas számban indulhatok. Tudom, hogy az egyes és a páros időrendje ennek nem kedvez, de nagyon szeretném megpróbálni. Ninettát sem szeretném cserben hagyni, hiszen együtt harcoltuk ki a lehetőséget.”
K–2 500 m-en is a dobogó tetején végzett, klubtársával Vad Ninettával. (középen) Forrás: kajakkenusport.hu
K–2 500 m-en is a dobogó tetején végzett, klubtársával Vad Ninettával. (középen) Forrás: kajakkenusport.hu
Kajak kettesben joggal bizakodhat a jó eredményben, hiszen Vad Ninettával az első válogatón győzni tudtak, és az egyéves ismeretség ellenére a vízen és azon kívül is jó a kapcsolatuk. Még egy gondolat Tamarától: „Nagyon jó lenne eljutni a 2020-as olimpiára, de addig még nagyon sok lépcsőt kell bejárnom Kati nénivel, és rengeteget fejlődnöm.” A kemény munka mindig meghozza gyümölcsét, a kiváló eredmények után – és az elszántságának köszönhetően– az is felvetődhet, hogy netán az új „kajakkirálynőt látjuk-e tündökölni a vízen? További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalon.