UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-06-24 17:37

Élmény, rászorultaknak

Háromrészes eseménysorozat második eleme lesz az MLSZ grassroots osztálya által immáron hetedik alkalommal megszervezett tiszaújvárosi tábor. A fogyatékos és hátrányos helyzetű fiataloknak felhőtlen szórakozást nyújtó programra ezúttal 22 csapat érkezik, 230 gyermekkel. A szövetség munkatársai a mindennapos foci mellett meglepetésekkel is készülnek.

Leiner Soma A labdarúgó-szövetség szociális programjában részt vevő fiataloknak hetedik éve a nyár fénypontját jelenti a tiszaújvárosi labdarúgótábor, amely az idén a június 26-án kezdődik. Az ideinek az az újdonsága, hogy az értelmi fogyatékos, értelmileg akadályozott és a gyermekotthonban élők csapatai mellett első alkalommal hallássérült fiatalok is érkeznek a tiszaújvárosi Sport Parkba. A program összesen 22 csapat 230 gyermek tagjának kínál felhőtlen szórakozást.

Évről-évre több fiatal kap lehetőséget a tiszaújvárosi táborozásra Forrás: MLSZ.hu
Évről-évre több fiatal kap lehetőséget a tiszaújvárosi táborozásra Forrás: MLSZ.hu
A gyerekek mindig nagyon várják ezt az időszakot, hiszen kiváló körülmények között futballozhatnak ebben az egy hétben. Az önfeledt focizás mellett lehetőségük lesz egy napot eltölteni a tiszaújvárosi élményfürdőben, valamint további meglepetésekkel is készülünk, hogy minden résztvevő felejthetetlen élményekkel térhessen haza– mondta Petrika Ibolya táborvezető, a szociális program vezetője az MLSZ honlapján. Az MLSZ grassroots osztálya minden szezon végén három nagy eseménnyel készül – a nyári tábor mellett az Esély Fesztivállal, illetve a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupájával. Június első felében a Vasas pasaréti komplexumában megrendezett fesztivállal indult a rendezvénysorozat, ahol a szociális program mind a hat célcsoportja (értelmileg akadályozottak, értelmi fogyatékossággal élők, állami gondoskodásban élők, hajléktalanok, látássérültek, hallássérültek) pályára lépett. A tábort követően rendezik meg a hatodik Grassroots Európa Kupát, amelyen tavaly Magyarország mellett Csehország, Szerbia, Szlovákia és Románia is részt vett. A hazai szövetség hat évvel ezelőtt, 2011-ben kapcsolódott programjával a torna szervezésébe. Az elképzelések pedig világosak: a futball mindenkié, szabadidős tevékenység formájában ugyanolyan fontos, mint  élsportként űzve. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.