UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2017-06-24 14:46

Érmekért Barcelonában

Barcelona ad otthont a junior öttusa Európa-bajnokságnak, amelyen tizenhárom fiatal versenyzőnk indul. A leányok már vasárnap kezdenek – biztató előjelekkel. A fiúk szereplését alighanem a vívás határozza meg.

Leiner Soma A barcelonai landolást követően technikai értekezlet szerepel a junior Eb-re érkező magyar válogatott programjában, de vélhetően már mindenki a vasárnapi rajtra koncentrál.

Balról: Varga Eszter, Barta Luca és Simon Sarolta - mindhárman nagy reményekkel várják a vasárnapi kezdést Forrás: MÖSZ
Balról: Varga Eszter, Barta Luca és Simon Sarolta - mindhárman nagy reményekkel várják a vasárnapi kezdést Forrás: MÖSZ
A leányok biztosan, hiszen az ő kvalifikációs versenyükkel indul a program. Biztató előjelekkel várhatjuk a szereplésüket, hiszen a hét fős delegáció minden tagja bizonyított már nemzetközi mezőnyben. Elég a tavalyi világbajnokságig visszamenni az időben, ahol a Boros Alexandra, Simon Sarolta, Zs. Tóth Anna trió ezüstérmet szerzett. Április végén a 17 éves Barta Luca az idősebbek között tette le a névjegyét – a juniorbajnokságon többek között a hibátlan lovaglásának köszönhetően lett első. Rajtuk kívül az ifjúsági Eb-bronzérmes Strobl Anita, Gulyás Michelle kettős is tagja Kállai Ákos keretének, csakúgy, mint Varga Eszter. A fiúk egy napot pihenhetnek még, mielőtt hétfőn belevetnék magukat a küzdelmekbe. A hat induló közül kettőnek pozitív emlékei vannak a katalán fővárosról – Kardos Bence és Szép Balázs csapatban ezüstérmet szerzett az egy évvel ezelőtti ifjúsági kontinensviadalon. A maradék négy helyből hármat a tavalyi kairói világbajnokságon induló versenyzők – Regős Gergely, Tomaschof Soma és Farkas Martin – szereztek meg. A fiúk szövetségi kapitánya, Martinek János a KSI versenyzőjének, Bereczki Richárdnak is esélyt ad a bizonyításra, aki az országos bajnokságon szerzett harmadik helyével vívta ki a csapattagságot. Ha már vívás: a fiúk szereplésében kulcsfontosságú lesz, mire mennek a páston, hiszen többnyire ott akadnak problémák. A selejtezőket követően a döntőket, majd a váltóversenyeket rendezik meg Barcelonában.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARCELONA Leány keret: Boros Alexandra, Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Varga Eszter, Strobl Anita, Zs. Tóth Anna. Szövetségi kapitány: Kállai Ákos Fiú keret: Szép Balázs, Kardos Bence, Bereczki Richárd, Regős Gergely, Tomaschof Soma, Farkas Martin. Szövetségi kapitány: Martinek János A program Június 25., vasárnap. Leányok, kvalifikáció Hétfő. Fiúk, kvalifikáció Kedd. Leányok, döntő Szerda. Fiúk, döntő Csütörtök. Leányváltó Péntek. Fiúváltó Július 1., szombat. Mix váltó

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.