UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2017-06-26 22:26

Mindenki a döntőben

Nem kellett számolgatnunk: a barcelonai öttusa junior Európa-bajnokságon mind a négy férfiversenyzőnk az esélyeinek megfelelően teljesített, és döntőbe jutott. Kedden a női fináléval folytatódik a program.

Leiner Soma A vasárnapi váratlan eseményeknek köszönhetően az első versenynapot végül hétfőn tartották meg a barcelonai junior Európa-bajnokságon: négy ifjú öttusázónk volt érdekelt a kvalifikációs versenyben. Közülük ketten, Szép Balázs és Regős Gergely az A, míg Bereczki Richárd és Kardos Bence a B csoportban vágott a küzdelmeknek. Utóbbiak elfogadható vívással kezdtek, ami arra volt elég, hogy versenyben maradjanak. A medencében nyújtott kiváló teljesítményüket követően pedig már csak arra kellett koncentrálniuk, hogy megtartsák a pozícióikat – Kardos a hetedik, míg Bereczki a tizennegyedik helyen rajtolt a kombinált számban. A céljukat elérték, stabil versenyzéssel előbbi az előkelő harmadik, míg utóbbi a hatodik helyen zárt összetettben, így mindketten jó előjelekkel várhatják a szerdai döntőt.

Nehéz kezdés után parádésan zárta napot Szép Balázs
Nehéz kezdés után parádésan zárta napot Szép Balázs
Saját dolgát nehezítette meg Szép Balázs, úszásban tizenharmadik lett, a vívást pedig a huszonkettedik helyen zárta, így a továbbjutása komoly veszélybe került. Létfontosságú volt tehát, hogy kombináltban kihozza magából a legtöbbet, és országos bajnokunk amikor kellett, ki is hozta: második helyen végzett az utolsó számban, ezzel felugrott a csoport tizennegyedik helyére. Ennél sokkal simább útja volt a fináléig Regős Gergelynek, aki az úszásban tizenkettedik lett, a vívást viszont megnyerte, és azzal megalapozta a továbbjutását. Ugyan futás-lövészetben csak a huszonharmadik helyen végzett, de az is elég volt ahhoz, hogy hetedik helyen kvalifikáljon a döntőbe. A versenynap eredményeiről, sportolóink teljesítményéről Martinek János szövetségi kapitányt kérdeztük: „A fiúkat két, huszonhét fős csoportba sorolták, amelyekből összesen harminchat versenyző jut tovább, tizenöt-tizenöt egyből, a maradékból pedig a hat legjobb összesített eredményt felmutató sportoló kvalifikálja magát a döntőre. Külön öröm, hogy nem kellett számolgatnunk, mind a négyen befértek a legjobb tizenötbe a csoportjukban, és ezzel hozták, amit vártunk tőlük. Bízom abban, hogy legalább csapatban érmet szerzünk, de versenyzőink képesek lehetnek arra, hogy egyéniben is felálljanak a dobogóra.” Kedden a női döntővel folytatódik a barcelonai Európa-bajnokság programja.

JUNIOR ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARCELONA A magyar férfi válogatott selejtezős eredményei A csoport Regős Gergely - úszás: 2:04,57 (12.), vívás: 18-8 (1.), kombinált: 560, 12:20,00 (23.) Összesített: 7. Szép Balázs - úszás: 2:04, 72 (13.), vívás: 10-16 (22.), kombinált: 619, 11:21,00 (2.) Összesített: 14. B csoport Kardos Bence - úszás: 2:00,87 (6.), vívás: 14-12 (7.), kombinált: 587, 11:53,04 (13.) Összesített: 3. Bereczki Richárd - úszás: 2:02,15 (7.), vívás: 13-13 (13.), kombinált: 598, 11:42,22 (7.) Összesített: 6. A további program Június 27., kedd. Nők, döntő Szerda. Férfiak, döntő Csütörtök. Női váltó Péntek. Férfiváltó Július 1., szombat. Mix váltó

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.