UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-06-27 16:45

Triplázó válogatottak

Az U20-as férfi- és női kosárlabda-válogatott is három-három felkészülési mérkőzést játszott, nehéz ellenfelekkel. Győzelemnek csak a lányok örülhettek, igaz, ők mindjárt kettőnek is.

L. G. Míg legutóbb az Európa-bajnokságra készülő U20-as kosárlabda-válogatottak közül a lányok jártak külföldön, és a fiúk szerepeltek odahaza, most felcserélődött a helyzet. A fiúválogatott három felkészülési mérkőzést játszott Olaszországban, és a lányok ugyancsak háromszor léptek pályára Székesfehérváron.

U20 Olaszország
U20 Olaszország
Forray Gábor együttese a festői szépségű Mosciano Sant’Angelo községben találkozott a csehekkel, a hollandokkal és a házigazda olaszokkal. A mieink mindhárom mérkőzésükön vereséget szenvedtek, ám az ellenfelek erősségét jelzi, hogy közülük ketten is az A divíziós Európa-bajnokságra készülnek. A csehek elleni nyitányon 76-56-os vereséget szenvedett a magyar csapat, amely aztán az olaszokat már megszorongatta: házigazda mindössze 57-46-ra tudott nyerni, ami a mieink védekezését dicséri. A hollandok ellen az első negyedben remekelt válogatottunk, aztán nagy küzdelemben viszont elveszítette az egylabdás mérkőzést: az ellenfél 60-58-ra győzött. A férfiválogatott Kecskeméten folytatja a felkészülést, Forray Gábor együttese a hét végén a szlovákok ellen játszik két újabb felkészülési mérkőzést. A csapat pénteken 18 órától, szombaton pedig 17 órától lép parkettára a Messzi István Sportcsarnokban. A Cziczás László vezette női válogatott Franciaországból hazatérve Székesfehérváron folytatta a munkát. A programban három felkészülési mérkőzés szerepelt a törökök ellen, amelyeken már a felnőtt Európa-bajnokságról a korosztályos válogatottba visszatérő Dubei Debóra is bevethető volt. Az idegenbeli túrán lekönyökölt Weninger Virág rendbejött, a korábban megsérült Studer Ágnes azonban egyelőre még nem lépett pályára. Az első mérkőzésen rendkívül magabiztosan nyert a magyar válogatott, amely az első három negyedet egyaránt megnyerte, és az utolsót is csupán egyetlen ponttal veszítette el. A 81-61-re megnyert mérkőzésen a 23 pontos Dubei Debóra lett a legeredményesebb, Török Ágnes 21 ponttal és 7 lepattanóval zárt, míg Kuttor Enikő 12 ponttal és 8 lepattanóval fejezte be a meccset. A második találkozó jóval szorosabb küzdelmet hozott, a csapatok felváltva vezettek, a negyedik negyedben triplaesőt a kosárba zúdító törökök végül 62-60-ra megnyerték az egylabdás mérkőzést. Ezúttal Aho Nina volt a legeredményesebb magyar 8 ponttal és 6 lepattanóval, mellette Török Ágnes és Weninger Virág neve mellé került 9-9 pont a statisztikába. A harmadik, egyben utolsó találkozót ismét a magyar válogatott nyerte, amelyben ezúttal nem lépett pályára a csapathoz később csatlakozó Dubei Debóra. Ezúttal is szoros végjátékba torkollt az összecsapás, most azonban a mieink voltak higgadtabbak, és 69-67-re nyertek. Ezúttal Török Ágnes és Weninger Virág szórta a legtöbb kosarat, előbbi 22, utóbbi 20 pontig jutott. A magyar válogatott a hét végén Nagy-Britannia ellen zárja a felkészülési meccsek sorát, a jövő héten pedig már kezdődik az A divíziós Európa-bajnokság a portugáliai Matosinhosban.