UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2017-06-28 21:21

Csendes zárás Suhlban

A suhli junior sportlövő-világbajnokság ötödik, utolsó napján rendezett tesztversenyeken nem jutott döntőbe sem a légpuskás, sem a légpisztolyos magyar mixcsapat. Az éremtáblázat ötödik helyén végezve, két arannyal utazik haza a válogatott.

Bruckner Vince Mix csapatversenyek zárták a suhli junior sportlövő-világbajnokságot. A még csak az elmúlt években útjára indított számot ezúttal tesztversenyként rendezték meg, ezért természetesen csökkent az érdeklődés a vb ötödik napján. Kissné Oroszi Edit utánpótlás-kapitány sajnálattal vette tudomásul a szervezők döntését.

A légpuskások versenyében a csehek örülhettek a végén Forrás: www.issf-sports.org
A légpuskások versenyében a csehek örülhettek a végén Forrás: www.issf-sports.org
„Nem örültünk neki, hogy a szervezők tesztversennyé minősítették át a viadalt, hiszen nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Korábban utánpótlás Európa-bajnoki címet is nyertünk a számban.” A légpuskások versenyét meglepetésre a csehek nyerték a nagy esélyes kínaiak első csapata előtt. A harmadik helyet a második kínai gárda szerezte meg, legyőzve Indiát. Harminc ország ötven csapata vett részt a viadalon, a magyar egység pedig csak egy hajszállal maradt le a nyolcas döntőről. A légpisztolyosok között sem jött össze a legjobb nyolc. A viadalon 29 ország 44 csapata vett részt, India csapata nyert, a meglepetésre döntőbe jutott orosz második számú egységet legyőzve. A magyar csapat már úton van hazafelé, két aranyéremmel, ami az ötödik helyre volt elég az ötnapos viadal éremtáblázatán. További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.