UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2017-06-28 13:18

Elképesztő formában

A 20 éves Halász Bence bronzérmet szerzett az IAAF Hammer Throw Challenge-sorozat ostravai állomásán: a Dobó SE kalapácsvetője hatalmas egyéni csúccsal két olimpiai bajnokot is legyőzött a világszínvonalú mezőnyben.

UP-info Továbbra is elképesztő formában dob Halász Bence: a szombathelyi Dobó SE 20 éves versenyzője. A felnőtt országos bajnokság után – amelyen évtizedes egyeduralma után legyőzte Pars Krisztiánt – ezúttal IAAF Hammer Throw Challenge-sorozat ostravai állomásán alakított nagyot, világszínvonalú mezőnyben, hatalmas egyéni csúccsal bronzérmet szerzett. A fiatal kalapácsvető érvénytelen dobással nyitott, majd második kísérletre beállította egyéni legjobbját (76.05). Azt követően 74-75 méterig jutott, ami rendkívül jó eredménynek mondható, de a roppant erős mezőnyben csak az ötödik helyre volt elég. De még következett a hatodik és egyben utolsó kísérlet, amelyben óriási egyéni csúcsot dobott (78.85), és végül bronzérmes lett.

Halász Bence újabb remek teljesítményével ezúttal harmadik helyet szerzett Ostravában Forrás: frisss.hu
Halász Bence újabb remek teljesítményével ezúttal harmadik helyet szerzett Ostravában Forrás: frisss.hu
Halász a viadal után boldogan értékelte teljesítményét a frisss.hu-nak: „Végig nagyon jól éreztem magam, hatalmas hangulat volt a dobókör környékén. Hosszú idő után végre egyszer pihenten versenyeztem, és a technikám is a helyén volt. Mondhatni, minden összejött. A sorozat is végig brutálisan jó volt. Szerettem volna bebizonyítani, hogy a világ legjobbjai között a helyem.” Az aranyérmet az idei legjobb eredményét már az első körben megdobó, lengyel Paweł Fajdek szerezte meg (83.44), míg a második a honfitársa, Wojciech Nowicki (80.31) lett. Ugyanakkor a magyar versenyző két olimpiai bajnokot is megelőzött: a negyedik helyen végzett, tádzsik Nazarovot és a nyolcadikként zárt Pars Krisztiánt. Nem akármilyen néhány héten van túl a Dobó SE mindössze 20 esztendős versenyzője… További korosztályos híreink ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.