UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-06-28 16:19

Érmek Klagenfurtból

A BVSC-Zugló röplabdázói három korosztályban öt csapattal vettek részt a rangos klagenfurti nemzetközi utánpótlástornán, ahonnan egy ezüstéremmel és két bronzzal tértek haza.

UP-info A BVSC-Zugló röplabdaszakosztálya három edző – Daróczi Gergely, Szalay Viktória, Péter Krisztina – vezetésével és harmincöt fiatallal utazott el a hagyományos klagenfurti utánpótlástornára, ahol három korosztályban – U11, U13 és U15 – öt együttes mérette meg magát. A négynapos, United World Games elnevezésű rendezvényen 33 ország mintegy kilencezer fiatalja vetélkedett 12 sportágban.

BVSC röplabda Klagenfurt 2
BVSC röplabda Klagenfurt 2
A zuglói fiataloknak a megérkezést követően még volt idejük a naplementében sétálni a Wörthi-tó partján, és felköszönteni születésnapos társukat, Pataki Lilit, majd másnap kezdődött a mérkőzések sora. Az első napon tíz várt az öt csapatra, melyekből nyolcat sikerült megnyerniük. Az európai ellenfelek mellett amerikai riválissal is találkoztak, így sokféle stílussal szembesültek. A megnyitóünnepség is nagy élményt jelentett annak a tizenöt fiatalnak, aki felvonulhatott a kilencezer fős tömeg előtt. A második napon következtek az utolsó csoportmérkőzések, majd következett az egyenes kieséses szakasz, amelyben mind az öt BVSC-s együttes kivívta annak a lehetőségét, hogy vasárnap is pályára léphessen. Az utolsó napon újra tíz találkozó várt a csapatokra, amelynek a végén volt mit ünnepelni. A BVSC ugyanis mindhárom korosztályban kivívta a négyes döntőbe jutást, és a végén érmeknek is örülhetett. Az U13-as A csapat az elődöntőben vereséget szenvedett a későbbi győztes osztrák Bruck együttesétől, de a harmadik helyért a szlovén ZOK ellen sikerült 2-0-ra nyernie. A Réthelyi Orsolya, Butter Noémi, Gyarmati Fruzsina, Puskás Sára, Gál Melinda összetételű együttes 27 csapat között szerezte meg a bronzérmet, míg a fiatalabbakból álló B jelű gárda a tizenegyedik helyen zárt.
BVSC röplabda Klagenfurt
BVSC röplabda Klagenfurt
Az U15-ösök között a B csapat jutott el a négyes döntőig, tovább, a fináléba már nem, de a harmadik helyet a holland Prima Donna Kaas legyőzésével megszerezte. A csapatban Varga Kitti, Marton Laura, Bakai Kata, Koczián Kata, Dulka Laura, Szobonya Boglárka, Kósa Judit , Réthelyi Orsolya és Butter Noémi szerepelt. A B együttes a tizennyolcadik helyen fejezte be a tornát. A legjobban az U11-es csapat teljesített, amely szinte végigrobogott a mezőnyön, és csupán a fináléban maradt alul a szlovén ZOK együttesével szemben. A fiatalok az ezüstéremnek is nagyon tudtak örülni, az ünnepléshez pedig az idősebb korosztály tagjai is csatlakoztak.