UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2017-06-29 22:02

Nekünk nyolc

Öt arany- és három ezüstérmet nyertek a magyar utánpótláskorú kajak-kenusok a portugáliai Ponte de Limában zajló maratoni Európa-bajnokságon. A legeredményesebb Horváth Noémi volt, aki az U23-as aranyérme után a felnőttek rövid távú versenyén is győzött női kajakban.

UP-info A portugáliai Ponte de Limában megkezdődött a maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság, amelyen három korosztályban – felnőtt, U23-és és ifjúsági – összesen 38 magyar egység szerepel. A nyitónap remekül sikerült az utánpótláskorú versenyzőinknek, akik összesen öt arany- és három ezüstérmet gyűjtöttek be.

Maratoni Eb 1. nap
Maratoni Eb 1. nap
A szövetség beszámolója szerint az ifjúsági női kajakos versenyszámot simán nyerte meg Fekete Dorina, akinek a győzelemért „csak” egy másik magyar versenyzővel, Nagy Viktóriával kellett megküzdenie, mögöttük a portugál Fernandes és az üldöző boly többi tagja másfél perc hátránnyal érkezett. Sokkal nagyobb csata zajlott az U23-as női kajakosok között, ott hárman szöktek meg a mezőnytől, a két magyar, Horváth Noémi és Czéllai-Vörös Zsófia, valamint egy brit. A magyarok itt is kiválóan taktikáztak, Horváth szerezte meg az arany-, a győri Czéllai-Vörös pedig az ezüstérmet, néhány tizeddel megelőzve a harmadik helyen befutó Lane-t. Az ifjúságiak között, férfi C-1-ben is kettős magyar siker született, ebben a számban Simon Sebestyén és Fejes Dániel állt rajthoz. Simon győzött, 20 másodperccel megelőzve Fejest, aki mögött pedig több mint egy perccel lemaradva érkezett a hazai színekben versenyző Silva. A legnépesebb mezőny csütörtökön az ifjúsági férfiak K-1-es számában állt rajthoz, amelyben szintén brit és magyar kajakos csatázott az aranyéremért, és ebből a párharcból is a mi jöttünk ki jobban. Vékássy Levente 7 kör és 5 futás után is csak óriási hajrával, 1:42:12:88-as idővel, alig fél másodperccel verte meg Charles Smith-t. Egyedül ifjúsági női kenuban nem jött össze a dobogó; Kulcsár Dorina hatodik lett. A slusszpoént az U23-as női kajakozók között aranyérmet nyert Horváth Noémi szereplése jelentette a felnőtt sprintversenyben. Az Európa-bajnokságon ugyanis új versenyszám mutatkozott be, három kis körrel és két futószakasszal rendezték meg az úgynevezett rövid távú versenyt, amelyet a belgiumi Világ Kupa-viadalon már kipróbálhattak a versenyzők. A számban újabb kettős magyar győzelem született, a honvédos Horváth Noémi begyűjtötte mai második kontinensbajnoki címét, megelőzve a nála négy hónappal idősebb, már éppen nem utánpótláskorú Kiszli Vandát. Kezdésnek éppen nem rossz…