UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2017-06-30 19:53

Kitartott a forma

Az első naphoz hasonlóan pénteken is rendkívül sikeresen szerepeltek az utánpótlás kajak-kenusok a portugáliai maratoni Európa-bajnokságon. Három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel gazdagodott a magyar küldöttség.

UP-info A csütörtöki nyolc érem után a kajak-kenusok Ponte de Limában maratoni Európa-bajnokságának második napja is kiválóan kezdődött. Az ifjúsági leány kajakosok ugyanis tarolással indítottak: Korsós Zsófia és Nagy Viktória óriási fölénnyel győzött, éppen a másik magyar kettős, Fekete Dorina és Tanka Emese előtt. Nagy Viktória a verseny után boldogan értékelt a szövetség honlapjának: „Tulajdonképpen már az elején megragadtuk az első lehetőséget, és leráztuk a többieket. Még egy büntető fél perc is belefért, hiszen az első fordulónál önhibánkon kívül történt egy kis baki, amiért kiállítottak minket. Ám akkor visszaálltunk a versenybe, az élre tudtunk visszaérkezni, és zavartalanul nyertük meg a számot”

Az Eb második napja sem maradt magyar aranyérmek nélkül Forrás: kajakkenusport.hu
Az Eb második napja sem maradt magyar aranyérmek nélkül Forrás: kajakkenusport.hu
A fiúk pedig ott folytatták, ahol a lányok abbahagyták, a Vékassy Levente, Redl András egység végig taktikus versenyzéssel gyűjtötte be az elsőséget. A másik magyar páros sem maradt el sokkal, Bodnár Balázs és Bodnár Ádám hajója a harmadik helyre futott be. A futam után Redl András örömmel beszélt a győzelemről: „Nagyon örülök, mert ez volt életem első nemzetközi maratonija, és rögtön győzelmet tudtunk szerezni. Levi tegnap próbált tartalékolni, szerencsére, harcosak voltunk, sikerült végig az élbolyban maradnunk, s a finisben nagyot robbantva, megnyerni a versenyt.” Az ifjúsági kenupárosok viadalán Hodován Dávid és Kollár Kristóf duója sem volt messze az Eb-sikertől, mindössze fél hajóval kapott ki a győztes németektől, s lett ezüstérmes. Az U23-as kajakosok mezőnyében azonban ismét visszatalált a győzelem ösvényére a magyar válogatott; Petró Ádám nagyszerű hajrával lett első, míg Máthé Krisztián is a dicséretes negyedik helyen végzett. Ezzel a kajak-kenu maratoni Eb utánpótlás versenyszámai befejeződtek, a magyarok pénteki mérlege három arany-, két ezüst- és egy bronzérem. További korosztályos híreink KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.