UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-07-09 19:24

Itthon maradt a kupa

Egy negyednyi magabiztos játék is elegendő volt juniorválogatottunknak ahhoz, hogy legyőzze nagy riválisát, az olasz csapatot a vízilabda BENU-kupa záró napján. A diadallal pedig – a győzelmi mámor mellé – a tornaelsőséget is megszerezte Horkai György együttese.

Szita Mónika Az olaszok elleni összecsapásnak kettős tétje volt Vogel Somáéknak. A kupa sorsát eldöntő csata mellett ugyanis az augusztusi belgrádi világbajnokság csoportrangadójának főpróbája is volt egyben, azaz kiélezett küzdelemre lehetett számítani. De a fiúk nem okoztak csalódást. A találkozó két olasz góllal indult, Szatmári Kristóf villámgyors duplájának hála azonban a játékrész végére utolérte ellenfelét a csapat. És ha már lendületbe jött, nem is lassított. Gólzáporos második negyed következett, amelyből mi jöttünk ki jobban. Vadovics emberelőnyös találata nyitotta a sorozatot, amelyet Teleki szintén fóros lövése zárt. A két gól közé másik két hazai bomba fért be, amire szintén két olasz válasz érkezett, így 6-4-es állással fordultak a csapatok. A nagyszünet után kiegyenlített csata kezdődött a medencében. Ez a gólok számán látszott meg leginkább, hiszen a harmadik nyolc perben mindkét kapusnak három-három alkalommal kellett maga mögé nyúlnia a labdáért. Változatlanul kétgólos magyar előnyt mutatott tehát az eredményjelző, amikor negyedszer is ráúsztak a labdára a csapatok. Az utolsó játékrészben pedig pont annyit tettek rá a magyar legények, amennyi ahhoz kellett, hogy az olaszok ne reménykedhessenek a felzárkózásban. A végül három gólig jutó Sugár Péter vezetésével 3-2-re hozta a negyedet a juniorválogatott, összesítésben pedig 12-9-re a mérkőzést.

A tornagyőztes magyar válogatott Fotó: Madar Dávid/waterpolo.hu
A tornagyőztes magyar válogatott Fotó: Madar Dávid/waterpolo.hu
Hibátlan mérlegével tornagyőztesként zárta a BENU-kupát a csapat, ami nagyon pozitív visszajelzés a felkészülés ezen szakaszában. Horkai György szövetségi kapitány – nem véletlenül – nagyon hasznosnak nevezte a tornát. „A három rivális egyaránt a világ élvonalába tartozik, ami nem azt jelenti, hogy a vb-n is így alakulnak a meccsek, de magabiztosan nyertünk, mi is ott vagyunk a legjobbak között” – fogalmazott a szövetség honlapján. A következő állomás Szombathely, ahol együttesünk a szerb, a horvát és az ausztrál válogatott részvételével zajló, négycsapatos tornán élesítheti tovább a formáját. Néhány napot még az oroszokkal együtt készül, majd augusztus 5-én pedig célba veszik Belgrádot, a világbajnokság színhelyét. Egyéb korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

BENU-KUPA NEMZETKÖZI JUNIORTORNA, BUDAPEST BVSC-uszoda, 3. nap Magyarország–Olaszország 12-9 (2-2, 4-2, 3-3, 3-2) Gólszerzők: Sugár 3, Teleki 2, Szatmári 2, Vadovics, Lukács, Baksa, Burián, Simon, ill. Campopiano 3, Manzi 2, Del Basso, Guidi, Macciano, Novara A nap másik mérkőzése: Görögország-Oroszország 7-6 A BENU-kupa végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Olaszország 4, 3. Görögország 3, 4. Oroszország 1