UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-07-09 10:54

Születésnapi aranyérem

Három újabb korosztályban hirdettek bajnokot a strandröplabdázók Gyenesdiáson zajló utánpótlás-bajnokságán, amelynek második napja bővelkedett a meglepetésekben.

Up-info Szombaton az U20-as nők és férfiak, valamint az U16-os leányok küzdelmeivel folytatódott Gyenesdiáson a strandröplabdázók utánpótlás-bajnoksága. Összesen 39 páros lépett homokra ezen a napon, amely igencsak bővelkedett meglepetésekben.

U20 strandröpi
U20 strandröpi
A legnagyobb csata az U20-as fiúk között alakult ki, ahol a tavaly és a múlt vasárnap U18-as MEVZA-tornát nyerő párosok mérték össze erejüket. Ezúttal Hajós Artúr és Stréli Bence volt jobb, akik 21-16-ra nyertek a Benkő Balázs, Oláh Botond páros ellen. Ezzel gyakorlatilag mindenki elkönyvelte Hajósék aranyérmét, azonban nem számoltak a Kaposvárral idén felnőtt terembajnoki címet szerző Kalmár Ákossal, illetve újdonsült párjával, Szabó Péterrel, akik 21-18-ra legyőzték őket. Utóbbiak viszont korábban 21-9-re kaptak ki Benkőéktől, s mivel mindhárom páros megnyerte a többi meccsét, hármas körbeverés alakult ki, a pontarány pedig a Benkő, Oláh duónak kedvezett, akik aztán nem is győztek hálálkodni a végül bronzérmes Kalmáréknak. Az U20-as lányok küzdelmében is akadtak meglepetések, így például, hogy a tavalyi U18-as bajnok Kemenczei-ikrek ezúttal négy közé sem jutottak. A háromszoros címvédő Juraszik Patrícia (az elsőt Ancsin Brigittával, utóbbi kettőt Villám Lillával nyerte) számára – ezúttal Papp Lujzával – az elődöntő volt a végállomás, miután a kettős kikapott Hajós Aliztól és Faragó Annától. A Hajós család azonban itt sem örülhetett bajnoki címnek, miután Alízék a fináléban 22-20-ra kikaptak Orbán Orsolyától, és az éppen ezen a napon tizennyolcadik születésnapját ünneplő Harmat Boritól. Az U16-os leányok között volt évekre visszamenőleg a legnépesebb mezőny: összesen 21 páros indult. A két hete Magyar Kupát nyert Petréd Imola és Szabó Zsófia nagy meglepetésre elvesztette első mérkőzését, így aztán azonnal a vigaszágra került, ott viszont sorban nyerte a meccseket, végül az elődöntőbe és a fináléba is beverekedte magát. Ott aztán magabiztos győzelmet aratott Kovács Evelin és Berkó Liliána ellen, míg a bronzérmet Gubik Hanna és Bátori Bianka szerezte meg.

A végeredmény U20-as férfiak: 1. Benkő Balázs, Oláh Botond, 2. Hajós Artúr, Stréli Bence, 3. Kalmár Ákos, Szabó Péter U20-as nők: 1. Orbán Orsolya, Harmat Borbála, 2. Hajós Alíz, Faragó Anna, 3. Juraszik Patrícia, Papp Dóra Lujza U16-os leányok: 1. Petréd Imola, Szabó Zsófia Orsolya, 2. Kovács Evelin Dafné, Berkó Liliana, 3. Gubik Hanna, Bátori Blanka