UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-07-10 19:52

Biztató úton Belgrád felé

Hibátlan mérleggel tartotta itthon a BENU-kupát a magyar juniorválogatott. A háromnapos torna fontos erőfelmérő volt az augusztusi korosztályos vízilabda-világbajnokság előtt. A kapitány momentán elégedett, de nem elégszik meg ennyivel. A munka folyik tovább.

Szita Mónika Az orosz, a görög és az olasz válogatottat egyaránt három góllal gyűrte le Horkai György együttese, így teljesen megérdemelten emelték magyar kezek magasba a tornagyőztesnek járó kupát. A szövetségi kapitány előzetesen fontos állomásnak nevezte a hétvégét, amelynek a legfőbb célja az volt, hogy pontosan bemérjék, hol tart a csapat a felkészülésben.

Horkai kapitány elégedett Fotó: Kovács Anikó
Horkai kapitány elégedett Fotó: Kovács Anikó
„Alapvetően elégedett vagyok a három nap teljesítményével.  Mind a mutatott játék, mind a fiúk játékfelfogása és küzdeni akarása pozitív. A tornát megelőzően a védekezésre fordítottunk inkább figyelmet, ez látszott is. Mostantól viszont már a támadásokra is nagyobb súlyt fektetünk, ahogy az emberelőnyös és emberhátrányos figurákat is csiszolnunk kell még” – összegezte a BENU-kupa tanulságait honlapunknak a kapitány. Hozzátette: a torna azért is rendkívül hasznos volt, mert a három ellenfél három különböző játékstílust képvisel. A görögök fizikálisan erősek, az oroszok nagyon gyorsak, a nagy rivális olaszokban pedig mind az erő, mind a sebesség megvan. És a mieink?... „A magabiztos vízilabdán túl a fejlődés is nyomon követhető volt a három nap alatt. A meccsszituációk segítettek összecsiszolni a játékot. Az pedig mind a gólok számában, mind a megoldások minőségében tükröződött. Az olaszok elleni döntőben például két találatunk is lefordulásból született, ami külön biztató.” A gólokon pedig szépen megosztoztak a fiúk. Vadovics Viktor hét találatával házi gólkirály lett, de Szatmári Kristóf és Csacsovszki Erik is szépen termelt. „Mind a csatárposztokon, mind centerpozícióban kifejezetten gólerős játékosaink vannak. Erre lehet építeni. Ráadásul – ahogy a tornán is szépen megmutatkozott –  úgy veszik be sorra a kaput a srácok, hogy előtte a csapatban rájuk háruló feladatokat is megoldják.” Most jól megérdemelt, ámbár nyúlfarnyi pihenőjét tölti a csapat. A hét második felében azonban ismét mozgásba lendül a mókuskerék. Előbb a még mindig nálunk edzőtáborozó orosz válogatottal együtt gyakorolnak a magyar legények. Aztán Szombathelyre utaznak, ahol négycsapatos, rangos tornán élesítik tovább a formájukat a szerb, a horvát és az ausztrál válogatott ellenében. Mindezek után pedig jöhet Belgrád, a világbajnokság. Ki van ez találva! Egyéb korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.