UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-11 16:19

Kitűnő rajt

Roppant kiélezett meccsen, győzelemmel kezdte a mauritiusi világbajnokságot az U17-es leányválogatott. Pinizsi Zoltán csapata a horvátokat múlta felül a viadalon, amelyen jó szerepléssel a jövő évi ifjúsági olimpiai indulás jogát is kivívhatja az együttes.

Bruckner Vince Igazán különleges helyszínen, Mauritiuson kezdődött meg a leányok U17-es strandkézilabda-világbajnoksága. Ráadásul magyar szereplőkkel, mert noha a válogatottunknak nem sikerült a kvalifikáció, de Norvégia visszalépése miatt, tavalyi Európa-bajnoki ötödikként mégis elutazhatott az egzotikus afrikai országba.

A MAURITIUSI TORNÁN RÉSZT VEVŐ U17-ES LEÁNYVÁLOGATOTT Sziráki Boglárka (Váci NKSE), Fodor Neszta (Dunaújvárosi Kohász), Sági Lili (FTC), Király Réka (Érd), Takács Cecília (Dunaújvárosi Kohász), Székely Ágnes (Érd), Landi Gabriella (Érd), Szeberényi Flóra (Vasas), Pintér Klaudia (KSI SE), Gál Sinopa Anna (Malév-Kassa), Wágner Virág (Érd), Kovács Rebeka (Szentendrei NKE), Léránt Sára (Szentendrei NKE), Tuscher Tímea (Szentendrei NKE), Horváth Adriána (Szentendrei NKE), Gajdos Dorottya Fanni (Szentendrei NKE), Hadfi Gréta (Salgótarjáni SKC), Braun Csenge (Dunaújvárosi Kohász), Benzsay Rebeka (Szentendrei NKE), Vitovszky Veronika (Szentendrei NKE)

A világbajnokságon minél több meccs után ugrana a magasba a leányválogatott Forrás: keziszovetseg.hu
A világbajnokságon minél több meccs után ugrana a magasba a leányválogatott Forrás: keziszovetseg.hu
Az idei kontinensviadalon negyedikként végzett együttest is váratlanul érte, hogy részt vehet a tornán, a játékosok ugyanakkor nem görcsölnek rá az eseményre, felszabadultan, a legjobbjukat nyújtva szeretnének (strand)kézilabdázni. Pinizsi Zoltán szövetségi kapitány is leginkább lehetőségként fogja fel az eseményt, nincsenek konkrét eredménycéljai a garnitúrával szemben. Amely Argentínával, Paraguay-jal és Horvátországgal került egy csoportba. Az első három helyezett jut a középdöntőbe. A második szakasz felé pedig már a nyitómérkőzésen nagy lépést tett Pinizsi Zoltán együttese, mivel roppant nagy csatában legyőzte a horvátokat. Az első szettet magabiztosan nyerte a válogatott, a másodikban hasonló különbséggel maradt alul, így szétlövés döntött, amelyet újra mieink bírtak jobban. Amellett pedig, hogy a minél jobb vb-szereplésért küzd a csapat, más téttel is bír a vébé, mivel erről a viadalról lehet kvalifikálni a jövő évi buenos aires-i ifjúsági olimpiai játékokra, amelynek programján először szerepel a sportág. Ha így folytatják a lányok, talán  jövőre is megmérkőzhetnek az argentinokkal…

U17-ES LEÁNY STRANDKÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, MAURITIUS A csoport: Argentína, MAGYARORSZÁG, Paraguay, Horvátország július 11., kedd: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1-1 (13-9, 6-10) – szétlövéssel 6-4, Argentína–Paraguay 2-0 (18-11, 17-4) július 12., szerda: 9.30: Argentína–Horvátország, 10.20: MAGYARORSZÁG–Paraguay, 15.00: MAGYARORSZÁG–Argentína, Paraguay–Horvátország B csoport: Hollandia, Brazília, Tajvan, Togo C csoport: Kína, Thaiföld, Venezuela, Mauritius D csoport: Spanyolország, Portugália, Amerikai Szamoa, Ausztrália

További korosztályos híreink (STRAND)KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.