UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-07-12 17:46

Nem utazhat a kapitány

Két nappal a guimaraesi serdülő és ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság előtt mentették fel a munkavégzés alól Szabó Krisztiánt, az ifjúsági leányválogatott szakvezetőjét. Honlapunk értesülése szerint az egyik serdülő leányjátékostól, valamint a szakmai stáb egyik tagjától érkezett bejelentés a szövetséghez, amelyben súlyos etikai vétséggel vádolják a trénert.

Munkatársunktól Szokatlan módon, két nappal a portugáliai serdülő és ifjúsági Európa-bajnokság előtt függesztette fel a szövetség Szabó Krisztián tevékenységét az ifjúsági leányválogatott élén. Honlapunk értesülése szerint az egyik serdülő leányjátékostól, valamint a szakmai stáb egyik tagjától érkezett bejelentés a szövetséghez, amelyben az asztaliteniszezővel való konfliktusban súlyosnak mondott etikai vétséggel vádolják a szakvezetőt. Természetesen az ilyen jellegű kényes ügyekben nem egyszerű döntést hozni. A szövetség álláspontja szerint megnyugtató módon csak az Eb után lehet tisztázni az esetet a fegyelmi bizottság előtt, ezért döntött a felfüggesztés mellett.

Szabó Krisztián szövetségi edző két nappal az Eb előtt tudta meg, hogy nem utazhat Forrás: BMSextra.hu
Szabó Krisztián szövetségi edző két nappal az Eb előtt tudta meg, hogy nem utazhat Forrás: BMSextra.hu
Maga az ügy egyébként múlt csütörtökön pattant ki, pár nappal később azonban az érintettek – játékosok, szülők, valamint a szövetség képviselői – megállapodtak abban, hogy az Európa-bajnokság után tisztázzák az ügyet, addig hagyják a szakembert dolgozni. Ezért is érte váratlanul mind Szabót, mind Fülöp István női szakágvezetőt a szövetség mostani döntése, amit dr. Paár Dávid, a szövetség főtitkára közölt a kapitánnyal az Eb előtti utolsó magyarországi edzést követően. „Abszolút váratlanul ért a bejelentés, teljesen értetlenül állok a döntés előtt. Nem létező ügyről van szó, meghökkent maga a történet és a szövetség módszere is. Remélem, hogy az Eb után tisztázódik a személyem” - mondja honlapunknak a kialakult helyzetről Szabó Krisztián. Fülöp István elfogadja a döntést, ugyanakkor nem ért vele egyet, s ő nem is javasolt senkit Szabó pótlására az Eb-re. Természetesen a szövetség elnökét, Nátrán Rolandot is kérdeztük, aki azonban nem kívánta kommentálni a történteket. Az ifjúsági leányválogatottat a felnőttválogatott mellett is tevékenykedő tréner, Somosi Miklós kíséri el a guimaraesi versenyre. További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.