UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-07-13 13:43

Esélyes serdülők

Érmekért utazik a magyar asztalitenisz-válogatott a guimaraesi serdülő és ifjúsági Európa-bajnokságra. A jó szereplést elsősorban a serdülőktől lehet várni mind a kiemelésük, mind az idei teljesítményük alapján.

Bruckner Vince Csütörtökön indult a magyar küldöttség a pénteken kezdődő serdülő és ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság helyszínére, a portugáliai Guimaraesbe. A kontinensviadalon a csapatversenyekkel kezdenek, szerdától pedig az egyéni számokkal folytatják a küzdelmeket. A válogatott egyértelműen elégedett volt a felkészülés körülményeivel, mind Mátraházán, mind Budapesten minden adott volt a megfelelő színvonalú munkához.

A magyar indulók Ifjúsági fiúk: Juhász Patrik, Molnár Dávid, Molnár István Patrik, Nagy Norbert Ifjúsági lányok: Fehér Orsolya, Harasztovich Fanni, Hartbrich Leonie, Tölgyes Dorottya Serdülő fiúk: András Csaba, Both Olivér, Huzsvár Erik, Ócsai Máté Serdülő lányok: Dari Helga, Drabant Anita, Menkő Veronika, Phan Viola

A serdülő fiúktól sokat várnak a portugáliai Eb-n Forrás: MOATSZ
A serdülő fiúktól sokat várnak a portugáliai Eb-n Forrás: MOATSZ
Ha a kiemeléseket és az év közben rendezett nemzetközi versenyeken nyújtott teljesítményt nézzük, talán a serdülőkorosztályban lehetnek merészebb céljai a válogatottnak. Így látja ezt a leánycsapat edzője, Fazekas Mária is, aki a szövetség honlapjának elmondta, tanítványaiban mindenképpen benne van az éremszerzés lehetősége. „Csapatban, sőt még párosban is odaérhetünk a dobogóra, hiszen év közben is remek eredményeket értünk el. Egyesben kicsit nehezebb lesz, ott bravúrokra lenne szükség.” A fiúk mestere, Vitsek Iván is bizakodva várja a viadalt, nem is csoda, hiszen tanítványai az idén eddig remekelnek, valamint András Csaba és a csapat is harmadik helyen rangsoroltként startol. „Ha a kiemelésünknek megfelelően szerepelnek elégedett lennék, azzal egyrészt megismételnénk a tavalyi csapatban elért bravúrt, másrészt minimum két éremmel gazdagodnánk.” Az ifjúsági fiúk egészen más célokért küzdenek, ugyanis a második divízióból indulnak, ahonnan egyébként szintén meg lehet nyerni a viadalt, a mieink célja azonban inkább a feljutás lehet. Ackermann Erika szerint is hasonló elvárások lehetnek a csapattal szemben. „Tudjuk, nehéz lesz visszajutni a legjobbak közé, mivel roppant erős a mezőny, de bízom benne, hogy sikerül” Az ifjúsági lányok igencsak speciális helyzetben vannak, mivel tegnap derült ki, hogy Szabó Krisztián szövetségi edző nem utazhat velük Portugáliába, helyette Somosi Miklós kíséri el a csapatot. Szabó szerint a pillanatnyi mentális állapot határozhatja meg, hogy mire képesek. Kijelenthető tehát, hogy a magyar csapat komoly reményekkel utazik, kezdés pénteken a csapatversenyekkel.

A csapatverseny csoportbeosztása Ifjúsági fiúk (B divízió): Magyarország, Norvégia, Ciprus, Észtország Ifjúsági leányok: Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Spanyolország, Magyarország Serdülő fiúk: Magyarország, Lengyelország, Svédország, Dánia Serdülő leányok: Oroszország, Magyarország, Spanyolország, Szlovénia

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.