UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2017-07-13 22:57

Ki mint vet, úgy arat?

A bydgoszczi U23-as Európa-bajnokság nyitó napján tizenhárom magyar atléta volt érdekelt, és bár többségük a selejtezőben elvérzett, két kalapácsvetőnk teljesítményének örülhettünk: Pásztor Bence és Halász Bence az első két helyen jutott a fináléba. A 10 kilométeres fináléban Bicsák Bence a mezőny első felében, a hetedik helyen végzett.

Leiner Soma Magyar sikerekkel, kiváló eredményekkel indult az atléták lengyelországi kontinensviadala, hiszen a kalapácsvetők selejtezőjében három versenyzőnk is dobókörbe állt – Halász Bence 70,14, Pásztor Bence 70,22, míg Horváth Bálint 60,85 méterrel zárt. A 67,5-ös szintet – amelyet a fináléba kerüléshez teljesíteni kellett – így előbbi két indulónk érte el, ők viszont elsőre. A hab a tortán, hogy rajtuk kívül senki sem dobott hetven méter felett, így mindketten jó eséllyel pályáznak a dobogó legfelső fokára. A hasonlóan pozitív folytatásban bíztunk, de sajnos a kalapácsvetőinkhez hasonló sikereket nem hozott a csütörtöki nyitány. Magyar finalistát viszont köszönthettünk a délutáni tíz kilométeren, Bicsák Bence a hetedik helyen zárt, és közel állt az ennél is szebb eredményhez. Noha a dobogó messze volt, a negyedik pozíciótól mindössze két másodperccel maradt el, ez biztató a jövőre nézve.

Egy dobás is elég volt Halász Bencének a fináléba kerüléshez Forrás: atletika.hu
Egy dobás is elég volt Halász Bencének a fináléba kerüléshez Forrás: atletika.hu
Lesz újabb magyar döntős, erről Rivasz-Tóth Norbert gondoskodott, aki ötödikként kvalifikálta magát a gerelyhajítás fináléjába. A májusban újabb U23-as országos csúcsot beállító versenyző ezúttal 74,99 méterrel jutott a legjobb tizenkettő közé, ha megközelíti a 78,33-as rekordját, könnyen a dobogón találhatja magát a törökszentmiklósi atléta. A nap további krónikájához tartozik Szabó Beatrix teljesítménye, aki a hétpróba eddigi négy számában volt érdekelt: 100 méter gáton, magasugrásban, súlylökésben és 200 méteren. Eddigi eredményei alapján a mezőny végén, a 28. helyen várja a folytatást, 2906 szerzett ponttal. További hat szám selejtezőjében köszönthettünk magyar indulót, és bár többségük nem teljesített saját szintje alatt, mindegyiküknek több kellett volna a továbbjutáshoz. Magasugrásban Jankovics Dániel 2,11 méterrel zárt, a fináléhoz minimum 2,15 kellett volna. Rúdugrásban ennél jóval több hiányzott Szűcs Krisztinának, huszonegyedikként végzett. Nem termet babér Bajnok Eszternek sem hármasugrásban, tizennegyedik lett 12,95-ös eredménnyel. Jól hajrázott Osváth Krisztina, ez 2:09,07 -et eredményezett nyolcszázon, de az idő  csupán a huszadik helyre volt elég. A sokáig vezető Kovács Benjamin 3:44,87-et futott 1500 méteren, kevés hiányzott a fináléhoz, de az UTE atlétája a végül tizenhatodik pozíciót szerezte meg. Akadályfutásban Somogyi Anett volt érdekelt, 10:51,32-vel ért célba 3000 méteren, huszonkettedikként. A kontinensviadal pénteki napján tizenegy magyar atléta lesz érdekelt, többségük megkezdi szereplését Lengyelországban, de a délutáni programban két kalapácsvetőnk – Halász Bence és Pásztor Bence – érmekért lép a dobókörbe. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.