UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-13 21:56

Remek kezdés

Győzelemmel kezdte a balatonboglári Négy Nemzet Tornáját az U19-es leányválogatott, a magyar csapat a szlovéneket verte 37-22-re. Hajdu János együttese a július 27-én kezdődő világbajnokságra készül a hazai rendezésű viadallal.

Bruckner Vince Talán a július 27-én kezdődő világbajnokságra való felkészülés legfontosabb állomásához érkezett az U19-es válogatott a balatonboglári Négy Nemzet Tornáján. Hajdu János ráadásul roppant erős mezőnyben tesztelheti csapatát, Dánia és Románia mellett Szlovéniát hívták meg a viadalra.

Simán nyerte első meccsét az U19-es leányválogatott Forrás: keziszovetseg.hu
Simán nyerte első meccsét az U19-es leányválogatott Forrás: keziszovetseg.hu
Az első játéknapon utóbbival mérkőzött az együttes, és esélyeshez méltón magabiztosan győzte le a riválist 37-22-re, mindkét félidőt nagy fölénnyel a megnyerve. A torna másik mérkőzésén Dánia 26-22-re verte Romániát, a válogatott pénteken a románokkal, szombaton pedig a dánokkal mérkőzik, várhatóan az első helyért. A Hajdu-csapat a két hét múlva kezdődő vb-n Svédországgal, a holnapi ellenféllel, azaz Romániával és Hollandiával került egy csoportba, ami egyáltalán nem mondható könnyű sorsolásnak. Már csak ezért is hasznos, hogy ilyen rangos tornán vehet részt az együttes. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.