UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-14 15:04

Olimpiai kvóta a tét

Utolsó középdöntő-mérkőzését ugyan elvesztette, de így is magabiztosan negyeddöntős az U17-es leányválogatott a mauritiusi strandkézilabda-világbajnokságon. A legjobb nyolc között a spanyolok következnek; győzelem esetén nemcsak az elődöntőben, hanem a 2018-as ifjúsági olimpián is szerepelhet a csapat.

Bruckner Vince Lezárultak a középdöntők pénteken a mauritiusi U17-es strandkézilabda-világbajnokság negyedik napján. Egyes csapatoknak még a nyolc közé jutás volt a tét, nem úgy a magyar leányválogatottnak, amely az addig nyújtott százszázalékos teljesítménnyel már korábban biztosította helyét a negyeddöntőben.

Az U17-es leányválogatott a spanyolok ellen mérkőzik a negyeddöntőben Forrás: keziszovetseg.hu
Az U17-es leányválogatott a spanyolok ellen mérkőzik a negyeddöntőben Forrás: keziszovetseg.hu
Pinizsi Zoltán együttese ezért csütörtöki találkozón nem a továbbjutásért, hanem a csoportelsőségért lépett pályára a szintén hibátlan hollandok ellen. A mérkőzés nem úgy alakult, ahogy a mieink elképzelték: ugyan az első szettet 23-22-re megnyerte a válogatott, a második játszmát majd a szétlövést is elvesztette, így a csoport második helye jutott a gárdának. A győzelmi széria megszakadásával második helyen kvalifikálta magát a csapat a kiesés szakaszba, amely rögtön igazi rangadóval kezdődik. Szombaton Spanyolország válogatottja vár az U17-es lányokra a legjobb nyolc között, amelyet eddig csak szétlövéssel győztek le viadalon. Ugyanakkor így sincs mitől félni, mivel ugyanaz igaz a magyar csapatra is. Amellett, hogy a világ négy legjobb együttese közé kerülhet az együttes, a mérkőzés tétje a buenos aires-i ifjúsági olimpiai kvóta is: ha a találkozót megnyerik Pinizsi Zoltán tanítványai, már biztosan a legjobb három európai között lesznek, és Mauritius után Argentínába is utazhatnak jövőre.

U17-ES LEÁNY STRANDKÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, MAURITIUS Csoportkör A csoport: 1. MAGYARORSZÁG 3 győzelem, 2. Argentína 2, 3. Horvátország 1, 4. Paraguay 0 B csoport: 1. Hollandia 1, 2. Tajvan 0 C csoport: 1. Kína 3, 2. Thaiföld 2, 3. Venezuela 1, 4. Mauritius 0 D csoport: 1. Portugália 3, 2. Spanyolország 2, 3. Amerikai Szamoa 1, 4. Ausztrália 0 Középdöntő I. csoport: 1. Hollandia, 2. MAGYARORSZÁG, 3. Argentína, 4. Tajvan, 5. Horvátország. II. csoport: 1. Portugália, 2. Kína, 3. Spanyolország, 4. Thaiföld, 5. Venezuela, 6. Amerikai Szamoa. A negyeddöntő párosítása Hollandia–Thaiföld MAGYARORSZÁG–Spanyolország Argentína–Kína Tajvan–Portugália

További korosztályos híreink (STRAND)KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.