UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-14 11:29

Történelmi esemény

Budaörsön zajlott az U19-es csörgőlabda-világbajnokság, a viadalt Magyarországon rendezték meg először. A fiúk teljesítménye figyelemre méltó, hiszen minimális különbséggel maradtak le a bronzéremről, az oroszokkal szemben.

UP-info A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Kézilabda Szövetség szervezésében rendezték meg Budaörsön az IBSA U19-es csörgőlabda-világbajnokságot. A sportág történetében korábban nem rendeztek ifjúsági vébét, elsőként Magyarország nyerte el a rendezés jogát. Egy hétig tizenegy ország férfi és női csapata mérkőzött meg a világbajnoki címért, közel száz fiatal versenyző képviselte hazáját az eseményen.

Először Magyarországon rendeztek U19-es világbajnokságot.
Először Magyarországon rendeztek U19-es világbajnokságot.
A férfiak versenyén tíz csapat vett részt, amelyet végül az Egyesült Államok csapata nyert meg, a második helyen pedig a brazil végzett. Nagy siker, hogy a magyar férfiválogatott a bronzmérkőzésig jutott, amelyen az orosz csapat ellen, szoros küzdelemben, végül 7-6-ra alulmaradt, így a mieink negyedikek lettek. A nőknél Ausztrália csapata végzett az élen, az ezüstérem Oroszországba, a bronzérem Brazíliába került. A magyar csapat nyolcadik lett Németország, az Egyesült Államok, Izrael és a Koreai Köztársaság mögött. Kari Räsänen, az International Blind Sports Federation (IBSA) csörgőlabda-bizottságának elnöke végig jelen volt az eseményen és elismeréssel beszélt a szervezésről: „A pályázatírástól kezdve figyelemmel kísértem a magyar ok munkáját. Szeretnék köszönetet mondani, hiszen jóval túlteljesítették a remélteket, felnőttvilágbajnoki légkört teremtettek. A szervezők figyelmessége a szálláson, a közlekedésen és az önkéntesek bevonásán is meglátszott. Amikor ilyen lelkes, vérbeli profitársulatot látok dolgozni, megerősít abban a hitemben, hogy a csörgőlabda sportág előtt távlatos fejlődési lehetőség áll. Az IBSA célja, hogy a jövőben kétévente rendezze meg az ifjúsági világversenyt, bízom benne, hogy még visszatérhetünk Magyarországra!” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.