UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-07-15 20:33

Az ötödik helyért játszhatunk

Négy negyed, négy győzelem az 5-8. helyért, a belgákkal vívott összecsapáson. Ez volt női kosárlabda-válogatottunk mérlege a Portugáliában zajló, U20-as A divíziós Európa-bajnokság utolsó előtti napján. A könnyedén vett akadály jutalma pedig, hogy a lányok vasárnap az ötödik helyért szállhatnak harcba, mint kiderült: az olaszok ellen.

Sz. M. Ha már látótávolságon belülre került, küzdjünk is meg érte becsülettel. Láthatóan így vélekedtek U20-as válogatottunk tagjai az Eb ötödik helyezéséről, hiszen – noha már a nyolc közé kerülés is minden várakozást felülmúlt – fokozott harci kedvvel indultak a belgák elleni harcba. Magabiztosan kezdték az összecsapást, és mind elől, mind hátul valódi csapatként működtek. Az első negyed végére meg is léptünk egy kicsit, és 21-13-mal zártuk a játékrészt. A következő felvonásban is csak ijesztgetni tudtak a sötét mezesek, a magyar lányok azonban a legkevésbé sem félősek. Amikor nagyon kellett, megszórták magukat Török Ágnesék, lendületükkel pedig a nagyszünetig tízre tornászták fel a pontkülönbséget. 45-35 volt ide. És ha a kosárra dobás egyszer beindul…

Aho Nina volt a legeredményesebb a belgák ellen Forrás: FIBA
Aho Nina volt a legeredményesebb a belgák ellen Forrás: FIBA
Következett a harmadik negyed, és az újabb magyar henger. Kuttor büntetőket értékesített hibátlanul, Aho triplázott, hátul pedig a védekezés állt össze annyira, hogy a belgák sokáig a gyűrűt sem látták. A felvonás második részében ugyan nekik is jött egy jobb periódus, de az ébredező reményeket jól időzített időkéréssel még csírájában elfojtotta Cziczás László. Így megnyugtató, 18 pontos előnnyel fordultunk a véghajrára. Ott pedig csoda már nem történt. Legalábbis az ellenfél szempontjából. Közel négy perces belga eredménytelenség miatt harminc pont közelébe is felkúszott a differencia a két csapat között. A lányok felszabadultan, és fejben egy kicsit már a másnapra figyelve kosarazhattak. Nyilván ezért is töltött mindössze tíz percnyi játékidőt a pályán a csapat húzóembere, Studer Ágnes. A cserék is több lehetőséget kaptak a kapitánytól. A vége 87-66 lett. Tökéletes ráhangolódás a nagyon értékes ötödik helyért folyó, végső küzdelemre. Az olaszok ellen. Akik furcsa mérkőzésen jutottak tovább, ugyanis a lettek három negyedet is megnyertek, az olaszok pedig egyedül a harmadikat, de azt nagyon (23-12), végül kétszeri hosszabbítás hozta meg a sikerüket. Ami nekünk nem rossz, hiszen vasárnap aligha ébrednek pihenten… Ciavarellára és Andréra így is nagyon kell figyelni, mert ők a lettek elleni szoros meccsen is nagyon éltek.

U20-AS NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA) Az 5-8. helyért Magyarország–Belgium 87-66 (21-13, 24-22, 23-15, 19-16) Magyarország: Studer 2, Aho 17/3, Dubei 14/6, Török 16/3, Kuttor 11/3. Csere: Bach 3, Weninger 11, Tóth T. -, Markó 5/3, Kocsis 2, Kiss 5, Benke 1. Olaszország–Lettország 89-87, h. u. (15-18, 15-20, 23-12, 15-18; 11-11, 10-8)

Amit eddig írtunk az Eb-ről Beharangozó 1. nap 2. nap 3. nap 4. nap 5. nap 6. nap További hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.