UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-15 21:03

Döntő és olimpiai kvóta

Történetének minden bizonnyal a legsikeresebb napját produkálta az U17-es leányválogatott a mauritiusi strandkézilabda-világbajnokságon: előbb a spanyolok legyőzésével kvótát szerzett a jövő évi buenos aires-i ifjúsági olimpiára, a portugálok kiütésével pedig világbajnoki döntőbe jutott; vasárnap a hollandokkal mérkőzhet az aranyért.

Bruckner VinceAz U17-es mauritiusi világbajnokság előtt kevesen gondolták volna, hogy még az ötödik nap után is versenyben lesz, mi több, aranyéremért játszhat a vébére utólag, Norvégia visszalépése miatt eljutott leányválogatott. A szombati játéknap előtt viszont már bizakodhattunk, ha egyelőre nem is az első helyben, hanem a buenos aires-i ifjúsági olimpiai kvótában, mivel ehhez „mindössze” a spanyolok elleni negyeddöntőt kellett megnyerni.

Az U17-es leányválogatott csodát tett a mauritiusi strandkézilabda-világbajnokságon
Az U17-es leányválogatott csodát tett a mauritiusi strandkézilabda-világbajnokságon
A csapat ennek megfelelően remekül kezdett, az első szettet azonban 12-8-as vezetésről elbukta. Félő volt, hogy elúszok az ifjúsági olimpia, de a második játszmában ismét magára talált Pinizsi Zoltán együttese, amely az egyenlítés után a szétlövést is megnyerte, 5-4-re, így a roppant kiélezett csatából győztesen került ki. Ezzel azonban még nem ért a véget a nap, következtek az elődöntőig veretlenül menetelő portugálok. A leányválogatott azonban az addig hibátlan ellenféltől sem rettent meg, a felszabadult csapat két, viszonylag sima játszmában kiütötte az ellenfelet, és a világbajnokság döntőbe jutott. A döntőben pedig az együttes visszavághat Hollandiának a középdöntőben elszenvedett vereségért. De nem is a revans a legfontosabb, hanem az, hogy eredeti célkitűzését elérve kvalifikálta magát a csapat Argentínába, és vasárnap 13.40-től világbajnoki címért mérkőzhet.

U17-ES LEÁNY STRANDKÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, MAURITIUS Csoportkör A csoport: 1. Magyarország 3 győzelem, 2. Argentína 2, 3. Horvátország 1, 4. Paraguay 0 B csoport: 1. Hollandia 1, 2. Tajvan 0 C csoport: 1. Kína 3, 2. Thaiföld 2, 3. Venezuela 1, 4. Mauritius 0 D csoport: 1. Portugália 3, 2. Spanyolország 2, 3. Amerikai Szamoa 1, 4. Ausztrália 0 Középdöntő I. csoport: 1. Hollandia, 2. Magyarország, 3. Argentína, 4. Tajvan, 5. Horvátország. II. csoport: 1. Portugália, 2. Kína, 3. Spanyolország, 4. Thaiföld, 5. Venezuela, 6. Amerikai Szamoa. Negyeddöntő Hollandia–Thaiföld 2-0 Magyarország–Spanyolország 2-1 Argentína–Kína 2-1 Tajvan–Portugália 1-2 Elődöntő Hollandia–Argentína 2-0 Magyarország–Portugália 2-0 Döntő Magyarország–Hollandia, vasárnap 13.40

További korosztályos híreink (STRAND)KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.