UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-07-15 22:31

Sajnos, papírforma…

Két negyedben volt igazi ellenfele az esélyesebb horvátoknak férfi U20-as kosárlabda-válogatottunk a Romániában zajló B divíziós Európa-bajnokság második játéknapján. Ez a végeredményből is tisztán kitűnik: huszonegy pont lett a különbség.

Sz. M. Pénteken csaknem csodát tett az U20-as férfiválogatottunk, hiszen végig vezetve, a hosszabbításban veszítette el a favoritnak kikiáltott Portugália elleni nyitó mérkőzését Nagyváradon. Így a legnagyobb kérdés az volt a második forduló előtt, hogy az elnyújtott küzdelem és a karnyújtásnyira került siker mennyit vett ki a fiúkból. Vagy éppen mit hoz ki belőlük szombaton. Sajnos, nem azt, amire titkon vágytunk.

Doktor Péter, a válogatott egyik kiválósága Forrás: FIBA
Doktor Péter, a válogatott egyik kiválósága Forrás: FIBA
A horvát gárda ellen sem esélyesként léptünk pályára, ezúttal azonban hiányzott az a plusz a csapatból, ami kiegyenlítette volna az erőviszonyokat. Az első negyedet még elől bátor, hátul szigorú játék jellemezte, annak volt köszönhető a viszonylag szoros, 19-22-es állás az etap végén. A második felvonásban aztán a horvátok a játék valamennyi elemében fölénk kerekedtek: jobban dobtak, jobban szedték a lepattanókat, és a hibákat is gyorsabban faragták le, mint mi. Ebben a tíz percben szépen megléptek tőlünk, és 11 pontos fórral mehettek a nagyszünetre. De a hideg zuhany még csak ezután következett. Annyira hideg, hogy a magyarok egészen lefagytak tőle a harmadik negyedben. 6-0-s sorozattal nyitottak a horvátok, majd az összesítésben húsz pontos differenciára sem kellett sokáig várni. Akkor pedig már az időkérés sem tudott segíteni. Sokat sejtető, 41-64-es állásról rugaszkodtak neki a felek a végjátéknak. Becsülettel küzdöttek a fiúk a hajrában, de valós esély nem volt a felzárkózásra. Az utolsó negyedet viszont 16-14-re hozták Demeterék, ami – ha sovány is – legalább vigasz. Mostantól viszont már csak előre szabad nézni Moldova irányába, ahol végre esélyesként léphetünk pályára vasárnap. A kapitány szerint a reális cél a csoport harmadik helye. Ahhoz pedig bizony már győzni kell.

U20-AS FÉRFI B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYVÁRAD Csoportmérkőzés Magyarország–Horvátország 57-78 (19-22, 13-21, 9-21, 16-14) Magyarország: Kerpel-Fronius 4, Doktor 5/3, Németh Á. -, Demeter 15/6, Pápai 13. Csere: Buzás -, Kucsora 8/3, Fülöp -, Márton 3/3, Krnjajszki 6/3, Buzsáki 3/3, Filipovics -

További hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.