UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2017-07-17 15:26

„Kiscápák” Miskolcon

Nagy küzdelmet, remek egyéni teljesítményeket hozott az úszók cápa korosztályú országos bajnoksága, amelyen a 10-11 éves lányok és a 11-12 éves fiúk mérték össze tudásukat.

M. S. A miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszodában rendezték meg a II. országos cápabajnokságot, amelyen 85 egyesületből, 32 számban 472 gyermek állt rajthoz.

A legeredményesebb szereplő, Elekes Tamara a felső sorban, középen Forrás: mvsi.hu
A legeredményesebb szereplő, Elekes Tamara a felső sorban, középen Forrás: mvsi.hu
Kiemelkedően szerepelt a 2007-es születésű Elekes Tamara. A BVSC-Zugló versenyzője öt egyéni számban győzött. Megnyerte a 100 és 200 méteres pillangó-, illetve hátúszást, valamint 200 méteres gyorsúszásban is elsőnek ért célba. Továbbá a BVSC 4x200-as leányváltójának utolsó embereként is győzelmet ünnepelhetett. Felkészítője Csütörtöki Marcell és Bagaméri Bence, mindketten kiváló versenyzők voltak. A fiúk versenyében a legtöbb aranyérmet, négyet, a hódmezővásárhelyi Kis Noel szerezte: 100 és 200 méter háton, valamint 200 és 400 méter gyorson csapott elsőként a célba. Edzője Paku Tamás, aki aktív senior úszóként több érmet is nyert az országos bajnokságokon. A legtöbb LEN-pontot elérő versenyzőket is díjazták. A 2006-os lányok küzdelmében a szegedi Pádár Nikoletta, míg a 2007-esek között a hatvani Soós Gabriella lett a győztes. A 2005-ös fiúknál a dunaharaszti Juhász-Dóra Richárd érte el a legtöbb pontot, a 2006-os korcsoportban pedig Kovács-Seres Hunor, a Dunaferr SE versenyzője. A csapatversenyt, akárcsak tavaly, idén is a Kőbánya SC, a hazai utánpótlás egyik fellegvára nyerte. A fiataloknak ezzel véget ért a versenyév. Két hónapos nyári szünet következik, a gyerekek kipihenhetik magukat, és feltöltődhetnek. Mert szeptemberben újra elkezdődik a kemény munka. A verseny részletes eredményei itt olvashatók. Egyéb korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.