UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2017-07-18 23:45

Bronzos kezdés

A prágai U19-es öttusa-világbajnokság első napján a leányok váltóversenyét rendezték meg. Barta Luca és Gulyás Michelle képviselte a magyar színeket. Az úszásban és kombináltban is első helyen végzett csapat a napot a harmadik helyen zárta, a fényesebb éremre az esélyt a vívóteremben vesztette el.

Leiner Soma A cseh főváros ad otthont az U19-es öttusa világbajnokságnak, a korosztály az ifjúsági A-nak felel meg. A versenyzők három számban (vívás, úszás, kombinált) mérik össze a tudásukat, így lesz ez a jövő évi, buenos airesi ifjúsági olimpián is, amelyre jó eséllyel kvalifikálhatnak a Prágában induló öttusázók.

A magyar váltó az előkelő harmadik helyen végzett a 19 országot felvonultató versenyen Fotó: Szloboda József
A magyar váltó az előkelő harmadik helyen végzett a 19 országot felvonultató versenyen Fotó: Szloboda József
A világbajnokság a női váltók versenyével kezdődött, a magyar csapatot a junior Eb-n is részt vevő Barta Luca és Gulyás Michelle alkotta. Versenyzőink az idősebb mezőnyben is bizonyítottak a barcelonai kontinensviadalon, így Szloboda József szövetségi kapitány joggal bízhatott érmes helyezésben. Ennek megfelelően kezdték a lányok a napot, az uszodában rögtön az első helyen végeztek a 19 váltót felvonultató versenyen, megadva ezzel az alaphangot a következő számokra. A vívás viszont kicsúszott a mieink kezei közül. Míg Gulyás 10-8-re végzett, addig Barta 7-11-et teljesített, ami összességében negatív mérleg, és a nyolcadik helyet hozta a vívóteremben. A záró, kombinált számban viszont újfent parádésan küzdött a magyar páros, Barta Luca kiválóan futott és lőtt, ennek köszönhetően már az ötödik helyen volt kettősünk, amikor Gulyás Michelle következett. A KSI öttusázója is remekül versenyzett, a futásával  a harmadik helyre hozta be a váltót. Az úszás mellett ezt a számot is megnyerte a magyar duó, tehát a víváson múlt az ennél is szebb eredmény. A versenynap lezárultát követően Szloboda József szövetségi kapitány értékelt honlapunknak: „Vegyes érzelmek kavarognak bennem. Persze, örülök a harmadik helynek, de titkon fényesebb éremre számítottam, ismerve párosunk képességeit, erejét. Jól kezdtük a napot, de a vívóteremben nem voltunk acélosak. A kombinált viszont ismét kiválóan sikerült. A három számból kettőt nyertek meg a lányok. Soha rosszabb kezdést!” Szerdán a férfiak váltójával folytatódik a program, a magyar csapatot Burcsik Barnabás és Szép Balázs alkotja.

U19-ES ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG, PRÁGA Leányváltó 1. Olaszország (Beatrice Mercuri, Maria Lea Lopez) 1118, 2. Egyiptom (Mariam Amer, Szalma Abdelmahszud) 1104, 3. Magyarország (Barta Luca, Gulyás Michelle) 1097 A további program Július 19., szerda: fiúváltó Csütörtök: leánykvalifikáció Péntek: fiúkvalifikáció Szombat: leánydöntő Vasárnap: fiúdöntő Hétfő: mix váltó

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.