UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-18 14:42

Kezdésnek nem rossz

Vereséget szenvedett, de helyt állt a csoportban első helyen kiemelt németek ellen az U21-es férfiválogatott az algériai világbajnokságon. Gyurka János csapata a 25-21-es veresége ellenére sokáig tartotta magát a vb egyik esélyese ellen, a félidőben még vezetett is.

Bruckner Vince Nem volt sok ideje bemelegedni a férfi juniorválogatottnak a világbajnokságon, mivel rögtön Németország korosztályos csapata ellen lépett pályára. Az ellenfél kétségkívül a legerősebb riválisnak számít a csoportban, ezért biztosak lehettünk benne, nehéz mérkőzés vár Gyurka János csapatára.

Győri Mátyás volt a legeredményesebb a németeket megszorongató juniorválogatottból Fotó: Norbert Barczyk
Győri Mátyás volt a legeredményesebb a németeket megszorongató juniorválogatottból Fotó: Norbert Barczyk
A Chéragában rendezett találkozót azonban egyáltalán nem megilletődötten kezdte a válogatott: a 8. percben két góllal vezetett. Ezt követően az első félidőben végig fej fej mellett haladtak a csapatok, és ugyan voltak előnyben a németek is, a szünetben egygólos magyar vezetést mutatott az eredményjelző. A fordulást követően feljebb kapcsolt az esélyes, magához ragadta a kezdeményezést, és a meccs hajrájáig folyamatosan vezetett egy-két góllal. A két évvel ezelőtti viadalon harmadikként végzett együttes  öt perccel a befejezés előtt döntötte el végleg a találkozót, végül 25-21-es magyar vereség lett a vége. A magyar csapatból a két, a felnőttválogatottat is megjárt játékos, a hatgólos Győri Mátyás, valamint a négy találatot jegyző Ligetvári Patrik emelhető ki. Az összecsapásból azonban mindenképpen lehet erőt is meríteni, mivel a Gyurka János szövetségi edző vezette együttes több mint ötven percig szorosan tartotta a találkozót, igencsak megszorongatta az akár a végső győzelemre is esélyes ellenfelét. Csütörtökön Győriék a csoportban talán második legerősebb csoport ellenféllel, Norvégiával találkoznak, a németek ellen kiélezett csata bizakodásra ad okot az északiak ellen is.

FÉRFI U21-ES VILÁGBAJNOKSÁG, ALGÉRIA A-csoport, 1. forduló Németország – Magyarország 25-21 (11-12) Chéraga. Jv.: Brkic, Jusuhodzic (osztrákok) Németország: Birlehm, Hanemann (kapusok), Gempp, Golla 3 , Heymann 3, Mertens 8, Michalczik 4, Müller 1, Nothdurft, Salger, Schade, Semper 3, Spohn 2, Struck, Weissgerber, Zintel 1. Szövetségi edző: Klaus Dieter Pedersen Magyarország: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Fekete D., Füzi 1, Gábor, Győri 6 (1), Kovács M. 2, Ligetvári 4, Molnár, Szakály 1, Szita 2, Tóth A. 1, Török, Ubornyák 2, Varju 2. Szövetségi edző: Gyurka János Kiállítások: 16, ill. 12 perc Hétméteresek: 2/0, ill. 2/1 A MAGYAR CSAPAT A CSOPORTKÖRBEN Július 18., kedd: Magyarország–Németország 21-25 Július 20., csütörtök: Magyarország–Norvégia, 17 óra Július 21., péntek: Magyarország–Chile, 21 óra Július 23., péntek: Magyarország–Koreai Köztársaság, 21 óra  Július 24., szombat: Magyarország–Feröer-szigetek, 19 óra

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.