UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-07-18 16:05

Könnyed győzelem

A moldovaiak legyőzése után a koszovóiakat is fölényesen verte a magyar férfi kosárlabda-válogatott a Romániában zajló U20-as B divíziós Európa-bajnokságon. Ötvenszázalékosra javította a mérlegét.

L. G. A két vereséggel rajtolt férfi-kosárlabdaválogatottra újabb kötelező győzelem várt a Romániában zajló U20-as B divíziós Európa-bajnokságon, hiszen a Moldova ellen vasárnapi sikert követően kedden Koszovó volt az ellenfél.

Krnjajski Boris
Krnjajski Boris
Forray Gábor együttese esélyeshez méltóan kezdett, és már az első negyed végére tizenhárom pontos előnyt harcolt ki. A második szakasz is úgy alakult, ahogy azt előzetesen elképzeltük, a különbség egyre nőtt, már elérte a harmincnégyet is, amelyből a nagyszünetre huszonnyolc egység maradt (50-22). A térfélcsere után azonban váratlanul megtört a lendület, és a küzdelmet a tetemes hátrány ellenére egy pillanatig sem feladó koszovóiak elkezdtek felzárkózni. Forray Gábor jó ütemű időkérése aztán rendet tett a fejekben, és az utolsó negyedet megnyugtató, harmincpontos előnyből kezdte a magyar válogatott. Az utolsó szakaszban megint kiengedett kicsit a társaság, de a biztos győzelmet már nem fenyegette veszély. A záró tíz perc így hullámzó játékot hozott, a koszovóiaknak annyi örömük volt, hogy végül harminc ponton belülre kerültek. Válogatottunk huszonöt ponttal, 80-55-re győzött, és összességében magabiztosan húzta be a második kötelező győzelmet is. Az együttes szerdán, magyar idő szerint 15.15-kor, az írek ellen fejezi be a csoportkört. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FÉRFI U20-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYVÁRAD D csoport, 4. forduló Magyarország–Koszovó 80-55 (24-11, 26-11, 19-17, 11-16) Magyarország: Kerpel-Fronius 3/3, Kucsora 7/3, Németh 13/9, Demeter 13/6, Pápai 2. Cs.: Buzás 3/3, Fülöp 6, Buzsáki 3/3, Márton 10/3, Filipovic 2, Krnjajski 18/6. Szövetségi edző: Forray Gábor