UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2017-07-19 22:38

Hatodik hely, hiányérzettel

Hatodik helyen végzett a magyar fiúváltó a prágai U19-es öttusa világbajnokságon, noha amúgy jól teljesített a Burcsik Barnabás és Szép Balázs alkotta csapat. Az értékesebb helyezést a vívás vitte el, noha a kettős pozitív mérleggel zárt a páston. Az éremhez azonban annál is is több kellett volna. Az aranyat az egyiptomiak vitték el.

Leiner Soma A női váltók versenyével kezdődött az U19-es, azaz az ifjúsági A világbajnokság a cseh fővárosban. Barta Luca és Gulyás Michelle az első helyen zárta az úszás mellett a kombinált számot is. A vívásban negatív mutatóval végeztek, a teljesítményük azonban így is bronzérmet ért.

A fizikai számokban kiválóan teljesített a magyar páros, a vívásban azonban több volt Fotó: Szloboda József
A fizikai számokban kiválóan teljesített a magyar páros, a vívásban azonban több volt Fotó: Szloboda József
Hasonló forgatókönyvet hozott a férfiak váltóversenye, bár az uszodai kezdés elmaradt a leányokétól. A kiegyensúlyozott mezőnyben Szép Balázs és Burcsik Barnabás erős úszása ellenére a tizenkettedik helyen végzett, de a szoros eredmények miatt a hátrányuk nem volt ledolgozhatatlan. A páston gyengébben kezdett a kettős, de fokozatosan javult, és plusz néggyel zárta a számot. A probléma nem ezzel, hanem a többi eredménnyel volt: a vívás szétszakította a mezőnyt, négy csapat elhúzott, az élbolyba kerüléshez a mienknél erősebb mutatóra lett volna szükség. Az utolsó, a kombinált számnak így 38 másodperces hátránnyal vágott párosunk, amelynek a felét sikerült ledolgozni, de az előrelépéshez az is kevés volt. Hatodik lett a váltó. A versenynap végén Szloboda József szövetségi kapitány értékelt honlapunknak: „Kissé csalódott vagyok, hiszen érmes helyezésben bíztam, mindkét versenyzőnk nagyon erős. A teljesítménnyel viszont elégedett vagyok, a fizikai számok úgy alakultak, ahogy reméltük, de vívásban van még hova fejlődnünk. Az úszásban hiába végeztünk a középmezőny elején, ott nem dőlt el semmi, nagyon egyben volt a mezőny. A páston a plusz négy nem rossz eredmény, de most kevésnek bizonyult, külön kár a döcögős kezdésért, mert néhány tus is nagyon sokat számított. A kombinált kiválóan sikerült, kihozták belőle a srácok a maximumot. Sokat tudtak javítani, de most az is ennyire volt elég." Csütörtökön a női kvalifikációval folytatódik a prágai világbajnokság.

U19-ES ÖTTUSA VILÁGBAJNOKSÁG, PRÁGA Fiúváltó 1. Egyiptom (Ahmed Elgendi, Mohamed Szaban) 1222,... 6. Magyarország (Burcsik Barnabás, Szép Balázs) 1201 A további program július 20., csütörtök: leánykvalifikáció Péntek: fiúkvalifikáció Szombat: leánydöntő Vasárnap: fiúdöntő Hétfő: mix váltó

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.