UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-07-20 15:42

Az albánok következnek

A magyar férfi-kosárlabdaválogatott a 9-16. helyért játszhat a csütörtöki szünnapot követően a Romániában zajló U20-as B divíziós Európa-bajnokságon. Pénteken az albánok ellen folytatja Forray Gábor együttese.

Lakner GáborA magyar férfi kosárlabda-válogatott csoportjának harmadik helyét szerezte meg a Romániában zajló U20-as B divíziós Európa-bajnokságon, így a csütörtöki szünnapot követően a 9-16. helyért játszhat tovább. Forray Gábor szövetségi edző a torna előtt azt mondta honlapunknak, hogy ez a realitás, de bravúrral megszerezhető a negyeddöntőt érő első két hely valamelyike. A bravúrhoz az első fordulóban közel állt a csapat, de a portugálok végül hosszabbításban legyőzték. Mivel azt követően nem borult a papírforma a csoportban, maradt a harmadik hely.

Magyar-portugál U20
Magyar-portugál U20
Az első ellenfél pénteken – magyar idő szerint 15.15 órától – az albán együttes lesz. Amennyiben azt az akadályt sikerrel veszi a csoportkört három győzelemmel és két vereséggel zárt magyar válogatott, akkor a hét végén a 9-12. helyért játszhat, vereség esetén – amire gondolni sem szeretnénk – a 13-16. helyért vívandó harc következne. Az biztos, hogy szombaton a finn–szlovák-párharcból kapunk ellenfelet, remélhetőleg a győztes következik. Az albán válogatott finoman szólva sem tűnik félelmetes ellenfélnek, következő ellenfelünk az ötcsapatos C csoportban egy győzelemmel és három vereséggel zárt, a negyedik helyen. A grúzok 51, a románok 27 ponttal páholták el őket, a macedónoktól pedig szoros csatában, a hosszabbításban kaptak ki 8 ponttal. Egyetlen győzelmüket a máltaiak ellen aratták, a csoport leggyengébb együttesét 92-61-re múlták felül az első fordulóban. A magyar csapatból kevesen tartoznak az élmezőnybe valamelyik statisztikai mutatóban. Krnjajski Boris egyértelműen kiemelkedik, hiszen amellett, hogy ő adta a második legtöbb gólpasszt, a mezőny harmadik legjobb tripladobója is egyben. Demeter Attila a tizenegyedik legjobb blokkoló, Németh Ákos és Doktor Péter pedig a labdaszerzők rangsorában áll holtversenyben a tizennegyedik helyen. A pénteki negyeddöntőben a lengyelek a britekkel, a csoportunkat megnyerő horvátok a grúzokkal, az oroszok a belgákkal, a románok pedig a minket megelőző portugálokkal csapnak össze. A mezőnyben két együttes zárta hibátlan teljesítménnyel a csoportkört, a románok mind a négy, a horvátok pedig mind az öt találkozójukat megnyerték. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FÉRFI U20-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYVÁRAD A D csoport végeredménye 1. Horvátország 10 pont, 2. Portugália 9, 3, Magyarország 8, 4. Koszovó 7, 5. Írország 6, 6. Moldova 5