UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-07-21 18:48

Az albánok is kipipálva

A magyar férfi kosárlabda-válogatott fölényesen győzött az albánok ellen a Romániában zajló U20-as B divíziós Európa-bajnokságon, így a hét végén a 9-12. helyért folytathatja. Szombaton magyar idő szerint 16.30 órakor a finnek következnek.

L. G. A magyar férfi kosárlabda-válogatott a 9-16. helyért folytatta a szereplést a csütörtöki szünnap után a Romániában zajló U20-as B divíziós Európa-bajnokságon. Az első ellenfél az albán együttes volt, amely ellen ismét kötelezőnek tűnt a győzelem. Amíg válogatottunk 3-2-es mérleggel lépett tovább a csoportkörből, addig az albánok csupán 1-3-as mutatót produkáltak.

Krnjajski Boris 2
Krnjajski Boris 2
Forray Gábor együttese ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, a szigorú magyar védekezés mellett az albánok a hatodik percben szerezték meg első pontjukat, azt is büntetőből. A különbség gyorsan kétszámjegyű lett, amely meg is maradt az első negyed végéig. A második szakaszban hasonló mederben folyt a játék, a mieink jól támadtak, a második esélyből is rendre eredményesek voltak, és a védekezés továbbra is feszes volt. Válogatottunk már húsz ponttal is vezetett (32-12), és az albánokon az időkérések sem segítettek: az eredményjelző 40-17-es magyar vezetést mutatott a nagyszünetben. Miután gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, a harmadik negyedben kicsit lazult a figyelem saját palánkunk alatt, az albánok ebben a szakaszban annyi pontot szereztek, mint előtte a teljes első félidőben. A biztos vezetés persze nem forgott veszélyben, és azért öt ponttal ezt a tíz percet is megnyerte a csapatunk. A záró negyedben a kezdőötös tagjai már pihentek, de a különbség így is nőtt. Többnyire harminc pont volt a két csapat között, de már a negyven is közelinek tűnt olykor-olykor. Válogatottunk magabiztosan, 80-44-re győzött, így a hét végén a 9-12. helyért játszhat tovább. Szombaton magyar idő szerint 16.30 órakor a finnek következnek, ellenük azért nehezebb dolga lesz a csapatnak. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FÉRFI U20-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYVÁRAD Mérkőzés a 9-16. helyért Magyarország–Albánia 80-44 (18-8, 22-9, 22-17, 18-10) Magyarország: Kerpel-Fronius 10/6, Kucsora 15/6, Németh 9/6, Demeter 16/9, Pápai 4. Cs.: Fülöp 6, Krnjajski 16/6, Márton, Buzsáki, Filipovic 4, Buzás. Szövetségi edző: Forray Gábor