UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-07-22 20:23

Ifjúsági éremhalmozás

Három magyar ifjúsági páros is a négy közé jutott a guimaraesi ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságon. Az utolsó, egyesben állva maradt versenyzőnk, András Csaba azonban a nyolc közé jutásért kiesett cseh ellenfelével szemben.

Bruckner VinceAndrás Csaba egyes nyolcaddöntője mellett öt magyar párosért szurkolhattunk szombaton a guimaraesi serdülő és ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság utolsó előtti napján.

Juhász Patrik hatalmas meglepetésre elődöntős Nagy Norbert oldalán ifjúsági párosban Forrás: MOATSZ
Juhász Patrik hatalmas meglepetésre elődöntős Nagy Norbert oldalán ifjúsági párosban Forrás: MOATSZ
Az talán nem is nagy meglepetés, hogy párosban jobban szerepel a küldöttség, ugyanakkor az ifjúsági fiúk remek szereplése mindenképpen váratlan, már a tizenhat közé jutás is szép eredmény volt a két duótól. Az eddigi remeklést szombaton tovább fokozta a csapat, ugyanis a Juhász Patrik, Nagy Norbert páros – előbbi elsőéves ifjúságiként, utóbbi élete első Eb-jén szerepel – mellett Molnár István Patrik is a négy közé jutott a moldáv Andrei Putuntica partnereként. Ez már csak azért is hatalmas bravúr, mert az utóbbi években nem szerepelt két magyar egység a dobogón ugyanabban a versenyben. No meg persze azért, mert egyáltalán nem összeszokott párosokról beszélünk, első komolyabb megméretésük együtt az idei Európa-bajnokság. Az érmek persze fényesebbek is lehetnek, vasárnap következnek az elődöntők. Szintén a négy közé jutott Harasztovich Fanni a bolgár Marija Jovkova oldalán. Szombati két, 3-1-es győzelmükkel biztosították a helyüket az elődöntőben. Nem sikerült ugyanakkor a továbbjutás a serdülőknek, a Dari Helga, Drabant Anita és a Menkő Veronika, Phan Viola páros is egyaránt a nyolc közé jutásért bukott el. A verseny ötödik kiemeltje, az utolsó egyesben versenyben maradt versenyző, András Csaba jó pozícióból várhatta a folytatást, a nyolcaddöntőben a cseh Frantisek Onderkával találkozott. Remekül kezdte a mérkőzést, az első játszmát simán nyerte, ezt követően azonban azonban nem nyert több játszmát, s így búcsúzott a csapat bronzérmet szerzett játékos. Vasárnap tehát három párosunk játszhat a döntőért, ami a serdülőcsapat bronzérmét beleszámítva mindenképpen az elmúlt évek legsikeresebb Európa-bajnokságát jelenti. És még nincs vége… További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, GUIMARAES (PORTUGÁLIA) Ifjúsági fiú páros A 8 közé jutásért Molnár István Patrik, Andrei Putuntica (moldovai)–Andreas Dilling, Martin Andresen (dán) 3-1 (7, -9, 8, 10), Juhász Patrik, Nagy Norbert–José Pedro Lavado Francisco (portugál) 3-2 (-11, 7, -11, 9,7) A 4 közé jutásért Molnár, Putuntica–Jiri Martinko, Jan Valenta (cseh) 3-1 (8, -10, 5, 7), Juhász, Nagy – Xinyu Jang, Chenxi Wang (azeri) 3-2 (9, -5, 9, -11, 10) Ifjúsági leány páros A 8 közé jutásért Harasztovich Fanni, Marija Jovkova (bolgár)–Tania Plaian (román), Zdena Blaskova (cseh) 3-1 (-8, 7, 6, 5) A 4 közé jutásért Harasztovich, Jovkova–Leili Mostafavi, Romane Le Scour (francia) 3-1 (9, -3, 7, 8) Serdülő fiú egyes A 8 közé jutásért András Csaba–Frantisek Onderka (cseh) 1-4 (3, -7, -6, -5, -9) Serdülő leány páros A 8 közé jutásért Drabant Anita, Dari Helga–Sophia Klee, Anastasia Bondareva (német) 0-3 (-9, -10, -11), Menkő Veronika, Phan Viola–Jamilia Laurenti (olasz), Natalia Brinza (moldovai) 2-3  (5, -2, -7, 10, -5)