UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-07-22 16:53

Nem mindennapi kíséret

Pénteken Örkényben, a Formula Student East nemzetközi hallgatói versenysorozat magyarországi rendezvényén vendégeskedett Keszthelyi Vivien, a világ egyik legfiatalabb női gyorsasági autóversenyzője. Kísérője Kling Sándor, a Forma–1-es Red Bull-istálló magyar versenymérnöke volt.

UP-infoA Forma–1-es Red Bull-istálló Milton Keynes-i központjában dolgozó mérnök, Kling Sándor volt a 16 éves Keszthelyi Vivien idegenvezetője a Formula Student East magyarországi állomásán. Az eseményen a világ minden pontjáról érkezett, több mint nyolcvan mérnökhallgató által alkotott csapatok mérik össze tudásukat saját kezűleg tervezett és épített versenyautóikkal. Érdekesség, hogy Kling a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatójaként maga is részt vett ezen a megméretésen, melyet meg is nyert társaival.

Keszthelyi Vivien és Kling Sándor Örkényben Forrás: TeamVRS
Keszthelyi Vivien és Kling Sándor Örkényben Forrás: TeamVRS
Az Audi TT-kupában versenyző Keszthelyi Vivien és Kling Sándor hosszasan beszélgetett a Forma–1 világáról, az Audi Akadémián zajló képzésről, illetve a jelenleg is futó sorozatról, amelyben a fiatal magyar pilóta nemrég megszerezte önmaga, illetve Magyarország történetének első pontjait. Természetesen mindketten meglátogatták a versenyző csapatokat, az együttesek képviselőivel közösen elemezték az egyedi tervezésű motorok működését, felépítését, de sokan érdeklődtek a magyar pilóta karrierjének alakulásáról, felkészüléséről is. Érdekesség, hogy a versenyen résztvevő egyik holland mérnökcsapat felajánlotta Keszthelyi Viviennek a lehetőséget, hogy a szezon végeztével próbálja ki az általuk épített versenyautót, amely mindössze 2 (!) másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. Keszthelyi Vivien a következő hetekben továbbra is gőzerővel készül a TT-kupa folytatására, a német túraautó-bajnoksággal (DTM) együtt futó sorozat következő versenyét a hollandiai Zandvoortban rendezik meg augusztus 18-20-án.