UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2017-07-24 14:35

EYOF percről percre

Már igazi olimpiai nagyüzemként működik az EYOF Győrött. Párhuzamosan zajlanak a különböző sportágak eseményei, és nem túlzás azt állítani, hogy a vendéglátó város „olimpiai lázban” ég. A sportos hangulatot elkerülni sem lehet, de nyilván nem is akarja senki. Ez a rovatunk egész héten afféle EYOF-hírözönt állít elő olvasóinknak. Érdemes lesz gyakran felkeresni a következő napokban is.

Munkatársainktól EYOF percről percre, ez az állandó rovatunk címe. Nem akarjuk elmagyarázni a célját, a formáját… Tessék megnézni, és minden világos lesz. És persze mindennap, amíg a fesztivál eseményei zajlanak. 13 óra 26 perc Úszás: magyar remeklés Győrben is Berecz Blanka a legjobb idővel (2:12.84) jutott a 200 m pillangó esti döntőjébe. De a sikerek még nem értek véget: Nagy Réka 400 m vegyesen öt másodperccel (!) előzte meg a második helyezettet délelőtt, míg Zombori Gábor 100 m háton nem talált legyőzőre délelőtt. 11 óra 53 perc Tenisz: Luca sikeres rajtja Jánosi Luca a litván Fauste Zykute ellen 6-4, 6-0-ra győzött az első fordulóban. 9 óra 11 perc Röplabda: szomorú hír A holland röplabda-leányválogatott lemondta a részvételét, mert a csapat nemzetközi tornán vett részt, s a játékosokon hányásos, hasmenéses vírus ment végig. A hollandok orvosa úgy látta jónak, ha visszalépteti a csapatot az EYOF-tól. Mindez értelemszerűen a program változásával jár, a holland csapat ellenfelei szabadnaposak lesznek, vagyis nekik több pihenőidő jut. 9 óra 00 perc Rajt teniszben és úszásban Megkezdődött az első versenynap a győri fesztiválon. A nap eseményeinek órarendszerű táblázatát ITT találja meg. Kora reggel Győrben

A dunakaputéri érdeklődők megindító tömege Forrás: gyor2017.hu
A dunakaputéri érdeklődők megindító tömege Forrás: gyor2017.hu
Természetesen még mindig beszédtéma volt a városban a vasárnap esti nyitóünnepség. Az ETO Stadionban tizenhatezer néző helyszíni szemtanúként élvezte a látványosságot. Sokan nézték a Duna World csatorna élő közvetítését az otthonukban. Viszont a Dunakapu téri vásárvárosban több ezren követték kivetítőkön a ceremóniát, amelynek egyik csúcspontja a lánggyújtás volt: a színpadon elhelyezett hatalmas Győr felirat ipszilonjában Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszó gyújtotta meg az EYOF-lángot. A vásárvárosban mindennap 14-22 óráig változatos programokkal, kézműves vásárral, magyar ínyencségekkel és esti partikkal várják az érdeklődőket. Az EYOF összes híre ITT.