UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2017-07-24 21:18

Papírforma vereség

Első mérkőzésén sima, háromszettes vereséget szenvedett az oroszoktól a fiú-röplabdaválogatott az EYOF-on. Tomanóczy Tibor együttese egyszer sem vezetett a találkozó folyamán, a jóval esélyesebb vendégek győzelme nem volt kérdéses. Az U19-es magyar csapat Csehország ellen javíthat kedden.

L. S.Az előzetes hírekkel ellentétben még a győri helyszínen, azaz a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában is lehetett ingyenjegyeket szerezni a magyar fiúk oroszok elleni röplabdamérkőzésére. A lelátó megtelt, a szurkolókra nem lehetett panasz, végig biztatták az EYOF-csapatot. Szükség is volt a buzdításra, hiszen a mieink azokkal az oroszokkal csaptak össze, akiktől az áprilisi magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon sima, 3-0-s vereséget szenvedtek. Ellenfelünk a világ élvonalába tartozik, így a szettgyőzelemhez is bravúrra lett volna szükség.

Nem volt esélye a magyar válogatottnak az oroszok ellen Fotó: Facebook
Nem volt esélye a magyar válogatottnak az oroszok ellen Fotó: Facebook
Az oroszok hamar világossá tették, hogy ők a mérkőzés esélyesei. Rögtön 6-0-ra elhúztak, és bár Abajev rossz szervája kizökkentette őket, nem volt kérdés, melyik csapat jut el hamarabb huszonöt pontig. A mieink nem tudtak négy pontnál közelebb kerülni, a jellemző különbség hét-nyolc volt a csapatok között. Ugyan két szettlabdát sikerült hárítania Tomanóczy Tibor együttesének, a kék mezesek 25-18-ra nyerték az első játszmát. Hasonló mederben folyt tovább a találkozó, ugyan a második játékrész elején még tartottuk a lépést az ellenféllel, de 7-8-as állásnál újra kijött a képességbeli különbség, óriási fordulat kellett volna, hogy a magyar válogatott visszajöjjön a meccsbe. Nem mondhattuk, hogy együttesünk rossz teljesítményt nyújtana, mindent megtettek a fiúk, hogy közelebb kerüljenek az oroszokhoz. Azonban a vendégek csak annyira erőltették meg magukat, amennyire kellett, és csakúgy, mint az első szettet, a másodikat is 25-18-ra nyerték. Az utolsó játszma még egyértelműbbre sikerült, a Tomanóczy-csapat ugyan küzdött, végleg elvesztette a reményt, így az oroszok 25-11-re nyerték az utolsó szettet, a mérkőzést pedig 3-0-ra. Az U19-es fiúválogatott kedden azok ellen a csehek ellen lép pályára Győrben, akiket MEVZA-tornán már sikerült legyőzni. Bízhatunk az eredményesebb folytatásban.

EYOF 2017 – RÖPLABDA, GYŐR Fiúk Magyarország-Oroszország 0-3 (18-25, 18-25, 11-25) A magyar válogatott kerete: Csizmadia Tamás, Flachner Dániel, Fülöp Péter, Hartyányi Gergő, Horváth Kristóf, Kiss Marcell, Kiss Máté, Lukács Zalán, Móró Ákos, Szabó Barna Frigyes, Szabó Bence, Szabó Márton.