UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-24 22:04

Új vébé kezdődik

Utolsó csoportmérkőzésén is győzött a férfi-juniorválogatott az algériai kézilabda-világbajnokságon, és a harmadik helyen végzett a csoportban. Gyurka János csapata a szerdai nyolcaddöntőben Szlovénia korosztályos együttesével mérkőzik.

Bruckner Vince Kényelmes pozícióból várta utolsó mérkőzését viadal előtt minimális célként a továbbjutást maga elé tűző férfi-juniorválogatott az algériai világbajnokságon. Gyurka János csapata egyértelmű esélyesként lépett pályára a Feröer-szigetek együttese ellen a harmadik helyért a csoportban.

Ligetvári Patrik nyolc góllal és remek játékkal járult hozzá a Feröer elleni sikerhez Forrás: keziszovetseg.hu
Ligetvári Patrik nyolc góllal és remek játékkal járult hozzá a Feröer elleni sikerhez Forrás: keziszovetseg.hu
Ugyanakkor a vártnál szorosabban alakult a találkozó az első 15 percben. A fordulópont a 22. perc végén jött el, amikor válogatottunk mestere időt kért. Azt ugyan nem tudjuk mit mondhatott, de az egyperces játékmegszakítást követően U21-es férfiválogatottunk parádés sorozatot produkált: 5-0-s szériájával alaposan leszakította az északiakat, a félidőre végül hatgólos előnyben, 18-12-vel vonulhatott. A második félidőben érdemben nem változott a játék képe, Feröer ugyan egyszer, a 46. percben feljött három gólra, de Török Ádám négy góljával végleg eldőlt a mérkőzés. Kiemelhető Győri Mátyás remek formája, aki meg sem állt nyolc gólig az utolsó csoportmérkőzésen. A magyar válogatott hétfői győzelmével biztosította a harmadik helyét az A csoportban. Szerdán a nyolcaddöntőben az első szakaszban a franciák mögött, de a dánok előtt végzett szlovénokkal mérkőznek Ligetvári Patrikék, s ez biztosan nem lesz egyszerű feladat, mivel a rivális eddig veretlen a viadalon. Ugyanakkor azt is fontos megjegyezni, hogy a kiesés szakaszban új vébé kezdődik, nem számít, mi történt a csoportkörben. Ráadásul jó előjel az elmúlt három mérkőzésen aratott győzelem, még akkor is, ha nem világklasszis együttesek ellen arattuk.

FÉRFI U21-ES VILÁGBAJNOKSÁG, ALGÉRIA A csoport, 5. forduló Magyarország–Feröer-szigetek 32-23 (18-12) Chéraga. Jv.: Alves Rocha, Magalhaes da Silva (brazil) Magyarország: Rózsavölgyi 1, Pásztor (kapusok), Fekete D. 2, Füzi, Gábor, Győri 8, Kovács M. 1, Ligetvári 2, Molnár B. 1, Schmid 2, Szakály 2, Szita 1, Tóth A. 7, Török 5, Ubornyák 1, Varju 3. Szövetségi edző: Gyurka János Feröer-szigetek: Simonsen, Trygvason (kapusok), Djurhuus 3, Egilsnes 3, Halgirsson, Hansen 5, Hoydal 3, K. Johansen 2, P. Johansen, Mikkjalsson 1, Olsen, Povlsen, Rasmussen, Thomsen 4, Weyhe 2. Szövetségi edző: Sonni Denis Larsen Kiállítások: 4, ill. 10 perc Hétméteresek: 7/6, ill. 3/0 A MAGYAR CSAPAT A CSOPORTKÖRBEN Július 18., kedd: Magyarország–Németország 21-25 Július 20., csütörtök: Magyarország–Norvégia 22-31 Július 21., péntek: Magyarország–Chile 39-23 Július 23., vasárnap: Magyarország–Koreai Köztársaság 40-30 Július 24., hétfő: Magyarország–Feröer-szigetek 32-23

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.