UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-24 00:22

Újabb meggyőző siker

A dél-koreai együttes ellen aratott, magabiztos sikerével nagy lépést tett a csoport harmadik helye felé férfiválogatottunk az algériai junior-világbajnokságon. Gyurka János csapata tíz góllal nyert, és hétfőn a Feröer-szigetek gárdája ellen zárja a csoportkört.

Bruckner VinceEgy győzelem és két vereség után várta a dél-koreaiak elleni mérkőzést a férfi-juniorválogatott az algériai világbajnokságon. Gyurka János csapata Chile magabiztos legyőzését követően ismét esélyesnek számított, ugyanakkor szorosabb meccsre volt kilátás, mint a dél-amerikaiak ellen.

Ligetvári Patrik nyolc gólig jutott Dél-Korea ellen Forrás: keziszovetseg.hu
Ligetvári Patrik nyolc gólig jutott Dél-Korea ellen Forrás: keziszovetseg.hu
A válogatott azonban már a mérkőzés elején tett érte, hogy ne legyenek sokáig különösebb izgalmak a találkozón, 5-2-re vezetett a csapat. Az előnyt folyamatosan növelte, s ugyan kilenccel is vezetett, a szünetre ötgólos különbséggel mehettek a felek. A második játékrészt ismét remekül kezdték a juniorok, ami végleg megpecsételte az ázsiaiak sorsát. A nyolcgólos Ligetvári Patrik és a hat gólt jegyző Fekete Dávid vezérletével gálaelőadás lett a vége, a tizenkét góllal is vezető együttes végül 40-30-ra nyert. Feröer valószínűsíthető legyőzésével csoportharmadik lesz a válogatott, ami azt jelentheti, hogy csoportmásodik ellen játszik a nyolc közé jutásért. Az mindesetre látszik, egyre inkább formába lendülnek a játékosok.

FÉRFI U21-ES VILÁGBAJNOKSÁG, ALGÉRIA A csoport, 2. forduló Magyarország–Koreai Köztársaság 40-30 (20-15) Chéraga. Jv.: Krichen, Makhlouf (tunéziai) Magyarország: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Fekete D. 6 (1), Füzi 3, Gábor 1, Győri 5, Kovács M. 3, Ligetvári 8, Molnár B., Schmid 4, Szakály, Szita 1, Tóth A. 4, Török 5, Ubornyák 1, Varju 3. Szövetségi edző: Gyurka János Koreai Köztársaság: Kim H., Kim D. (kapusok), Csa 1, Csoj 2, Dzsang, Kang, Kim J. 7, Kim T. 3, Kim Y. 5, Li 3, Lim G. 4, Pak D. 1, Pak K. 2, Szeon, Von, Jeon 2.  Szövetségi edző: Pak Szang-rip Kiállítások: 12, ill. 2 perc Hétméteresek: 1/1, ill. 5/5 A MAGYAR CSAPAT A CSOPORTKÖRBEN Július 18., kedd: Magyarország–Németország 21-25 Július 20., csütörtök: Magyarország–Norvégia, 22-31 Július 21., péntek: Magyarország–Chile 39-23 Július 23., vasárnap: Magyarország–Koreai Köztársaság, 40-30 Július 24., hétfő: Magyarország–Feröer-szigetek, 19 óra

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.