UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-07-25 20:27

A sikertörténet emlékei

Elégedetten értékelték a főszereplők a portugáliai ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságot. A négy éremmel zárt magyar küldöttségből természetesen az ifjúsági párosban első helyet szerző Harasztovich Fanni volt a legboldogabb.

Bruckner Vince Rég zárt az ideihez hasonlóan sikeres ifjúsági és serdülő guimaraesi Európa-bajnokságot a magyar küldöttség. A serdülők fiúk csapatbronza után Harasztovich Fanni gyakorlatilag csodát tett az ifjúsági leánypárosban szerzett győzelmével, míg két ifjúsági fiúpárosunk (Molnár István Patrik moldovai partnerével, valamint Juhász Patrik és Nagy Norbert harmadik helye is szenzációnak számít). Vitsek Iván szövetségi edző természetesen elégedetten értékelte az egész csapat teljesítményét: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen sikeres Eb-t tudtunk zárni, négy érmet is szereztünk. Fanni aranyérme egyszerűen csodálatos, annak fényében pedig még nagyobb bravúr, hogy a bolgár lánnyal először játszottak párost. Sikerük bizonyítja, hogy ha valaki hisz a sikerben és az elvégzett munkában, akkor igenis nagy eredményeket lehet elérni. Az ifi fiúk remeklésének is örülök, egyrészt, hogy visszajutottak az első divízióba, másrészt pedig a két csodás párosbronznak.” Harasztovich Fanni elmondása szerint el sem akarta hinni, hogy elsőéves ifjúsági versenyzőként aranyérmet szerzett a bolgár Marija Jovkova oldalán.

Harasztovich Fanni csodálatos sikert ért el a portugáliai Eb-n Forrás: MOATSZ
Harasztovich Fanni csodálatos sikert ért el a portugáliai Eb-n Forrás: MOATSZ
„Amikor megnyertük a döntőt az azeriek ellen, el sem akartam hinni, hogy aranyérmes lettem. Nagyon jólesett a csapat támogatása is, sokat segített a nehéz pillanatokban. Igyekeztem nem arra koncentrálni, hogy éremért játszom, inkább a saját játékomra figyeltem. Nagyon jól működtünk együtt a bolgár lánnyal, gyorsan összeszoktunk, aminek meg is lett az eredménye.” Vitsek, aki egyébként a serdülő fiúk kapitánya, saját tanítványai produkciójára is kitért: „Elégedett vagyok a harmadik hellyel, így rangsoroltak minket az Európa-bajnokság előtt is. Fontos volt, hogy csoportelsőként kerültünk tovább, így könnyebb volt az utunk a legjobb négy közé. A németek sima legyőzésének örülök, a franciákkal vívott elődöntőben elszenvedett 3-0-s vereségünket kicsit sajnálom, hiszen két mérkőzést is jó helyzetből vesztettünk el.” Ahogy Vitsek fogalmazott, Both Olivér a serdülő-fiúcsapat oszlopos tagja végre tényleg azt játszotta, amit tud, és ennek is köszönhette a csapat sima menetelését a négy közé. A BVSC-Zugló 15 éves játékosa is többnyire elégedett volt teljesítményével: „Örülök, hogy végre sikerült úgy játszanom, ahogy már rég szerettem volna nagy versenyen. Végig igyekeztem koncentrált maradni Portugáliában. A csapatérem nagy siker, de egyesben sem voltam messze a bravúrtól a később harmadik helyet szerzett lengyel fiú ellen.” Legkevésbé elégedetten András Csaba értékelt, aki gyakorlatilag minden számban éremesélyesnek számított, de be kellett érnie a csapat harmadik helyével: „Mindenképpen pozitív, hogy Olivérrel sikerült megismételni a tavalyi csapatbravúrt, azaz a harmadik helyet. Az egyéni versenyszámok viszont nem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna. Leginkább a vegyes párosban elszenvedett vereség fáj, mivel a négy közé jutásért papíron gyengébb párostól kaptunk ki. Ez most így sikerült, tovább kell lépni és készülni a következő feladatokra.” Ugyan maradt a csapatban egyes számok után hiányérzet, mindenképpen kiemelkedőnek mondható a magyar szereplés. Ezek után csak annyit lehet kívánni, hogy jövőre is hasonlóan sikeres kontinensviadalt zárjunk. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon